CARE Česká republika


Rozvojová spolupráce

Jeden den - jeden život

Darujte život a zdraví hladovějícím rodinám. Podpořte právě dnes děti a jejich maminky z Jižního Súdánu, které ohrožuje hladomor. Váš dar má cenu života. Nouzový balík v hodnotě 1500 Kč zajistí jednomu těžce podvyživenému dítěti terapeutickou vysokokalorickou výživu. Balík se základními potravinami pro jednu rodinu stojí 300 Kč a darem 500 Kč přispějete na lékařskou péči o podvyživené děti a matky v odlehlých oblastech. Děkujeme!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lidé v Jižním Súdánu ohrožení hladomorem naléhavě potřebují naši pomoc. Prosíme, pomozte jim svým darem už dnes! Připojte se 28. listopadu k celosvětovému dnu dárcovství Giving Tuesday.

Hrozivý nedostatek jídla způsobený letitým ozbrojeným konfliktem a neúrodou přivedl obyvatele Jižního Súdánu na pokraj vyhladovění. Jde o vůbec nejhorší humanitární krizi na světě od roku 1945. Ve východní Africe nyní hladoví 20 milionů lidí a 1,4 milionu dětí hrozí smrt v důsledku extrémní podvýživy. Počet uprchlíků z Jižního Súdánu v sousední Ugandě, kde s podporou českých dárců CARE pomáhá potřebným, nedávno přesáhl milion. Za každým z těchto čísel jsou tragické příběhy. Mezi nimi také příběhy maminek, které denně obtížně shánějí jídlo pro své těžce podvyživené děti. Zoufalství, kterému čelí, je nepředstavitelné. Přitom k záchraně hladovějících dětí stačí tak málo: vysokokalorická terapeutická výživa podaná včas dítě dostane z ohrožení života.


Ženy, které ztratily živitele rodiny, se musí samy postarat o své hladovějící děti. Malou Nyakuor (na fotce) přinesla na kliniku CARE její maminka Nyemai v zuboženém stavu. Kvůli nedostatku jídla ji nedokázala kojit. Naštěstí ji díky štědré pomoci dárců mohla CARE začít okamžitě léčit. Pomozte prosím ještě dnes dalším statečným ženám nakrmit jejich děti.

Pošlete prosím dnes svůj balík pomoci hladovějícím dětem, jako je Nyakuor, a jejich maminkám. Váš dar má pro ně cenu života. 

DĚKUJEME VÁM!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Giving Tuesday dar z Anglo-americké vysoké školy. :)

David Kieran Mulhall
3 663 Kč