Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením

Pomoc pro Marii Mádlovou

Po těžké autonehodě zůstala Marie upoutaná na invalidním vozíku, a přesto se dokázala vrátit plně do života. Zvládla vystudovat vysokou školu a aktivně žije podle svých možností. Aby se mohla dál podílet na činnostech handicapovaných, potřebuje pořídit nový mechanický vozík, což je však nad její finanční možnosti.

vybíráme od 12.9.2017
6 753 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Po vážné autonehodě se tehdy dvaceti osmileté mamince malých holčiček obrátil život naruby. Lékaři jí sice zachránili základní životní funkce, ale kvůli poškozené míše došlo u Marie z Prahy k úplnému ochrnutí nohou a částečně i paží. Než sebrala sílu začít znovu žít na invalidním vozíku, pomáhali jí rodiče. Dcery vídala jen o víkendech, manžel ji časem opustil. Přesto dokázala téměř nemožné - vystudovala vysokou školu, zapojuje se do činnosti pro handicapované, setkává se s přáteli i svými už dospělými dcerami, snaží se v rámci svých možností žít aktivně a finančně vypomáhá dceři dostudovat.
 
Díky pochopení sponzorů a dárců si mohla již opatřit elektrický vozík. Dnes čtyřiceti osmiletá Marie se na nás nyní obrátila s žádostí o pomoc při výměně mobilnějšího mechanického vozíku a pro pořízení nájezdové plošiny do auta. Elektrický vozík navíc potřebuje pravidelný servis. těžký, a tak pro delší cestování či na jeho přesun autem je plošina nezbytná.Dnes čtyřiceti sedmiletá Marie se na nás obrátila s žádostí o pomoc při pořízení novéhom vozíku a nájezdové plošiny do auta. Starý je na odpis a bez nového může doma jen ležet. Elektrický vozík je hodně těžký, a tak pro delší cestování či na jeho přesun autem je plošina nezbytná. Zdravotní pojišťovna uhradí pouze část nákladů, a tak paní Marie hledá dárce. Ze svých příjmů dokáže totiž sotva hradit své nezbytné životní výdaje. 
 
Koho z vás oslovil tento příběh vpravdě silné osobnosti, prosíme, pošlete svůj dar na účet č. 57333375/0300, v. s. 242. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA paní Marii podporuje od srpna 2017, aktualizace informací: říjen 2018.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu