Svaz postižených civilizačními chorobami v České republice, z.s.


Lidé s postižením Senioři

I jeden schod je překážkou

Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s. již 27 let pomáhá zdravotně postiženým lidem … Teď ale pomoc sám potřebuje. SPCCH v ČR, z.s. hledá dárce či sponzory na rekonstrukci výtahu v administrativní budově, kterou denně navštěvují lidé se zdravotním postižením a senioři.

vybíráme od 13.9.2017

I jeden schod je překážkou

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Centrum služeb SPCCH sídlí v budově na pražském Karlínském náměstí 12, společně s dalšími organizacemi pro lidi se zdravotním postižením od roku 1982.

Naše organizace, která slouží cca 35 000 členů ze 14 krajů a 70 měst a obcí, sídlí ve 4. patře. Máme tu kanceláře pro 5 zaměstnanců, zasedací a školicí místnost, ve které probíhají kurzy práce na počítači pro lidi se zdravotním postižením a seniory, kurzy cvičitelů, tréninky paměti, workshopy i poradenství. Jsou zde také sklady pomůcek pro zdravotně postižené. 

Budova byla vystavěna na konci 19. století a od roku 1920 ji užívají invalidé. Poslední přestavba proběhla v roce 1982, kdy bylo přistavěno 3. až 6. patro a vybudovány 2 výtahy. V roce 2002 byly výtahy po zásahu povodněmi opraveny, ale technicky zůstaly na úrovni roku 1982. V současnosti musí být jeden výtah kvůli svému havarijnímu stavu odstaven. Druhý výtah je sice ještě v provozu, ale zdaleka již nevyhovuje současným bezpečnostním i technickým požadavkům.  

Rekonstrukce jednoho výtahu bude stát 1 479 249,- Kč vč. DPH. Sdružení vlastníků získalo na rekonstrukci od Magistrátu města Prahy 50% dotace. Zbylých 50% musíme obstarat vlastními silami. 

Pro SPCCH v ČR, z.s. potřebujeme zajistit 208 000,- Kč. Pomozte nám, svým příspěvkem zabezpečit bezbariérový přístup pro lidi postižené roztroušenou sklerózou, lidi o berlích i na vozíku, kteří potřebují naší pomoc.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu