Nadace Via


Kultura, umění a historie Regionální a komunitní rozvoj

Roztančete s námi konec světa

Priessnitz a Nadace Via: Oživte s námi unikátní místo uprostřed hor! Před sto lety se sem sjížděli lidé z daleka. Na bál, do odlehlého údolí, kde stojí krásná Tančírna. Po desetiletích chátrání a nehybnosti se na toto jedinečné místo vrací život. Darujte a společně roztančíme konec světa!

Srdcaři ze všech koutů Česka, spojte se!

Sbíráme do 31. 12. 2017.
178 553 Kč
vybráno 71 % z 250 000 Kč

přispělo

130 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kapela Priessnitz spolu s Nadací Via podporuje návrat kultury do odlehlého pohraničí. Tančírna je secesní stavba uprostřed Rychlebských hor, kterou před několika lety místní zachránili před demolicí. Získali peníze na její opravu a dnes má zpět svou krásu. Jejich nadšení začalo vracet do Tančírny život. K tomu, aby dál sloužila původnímu účelu, však potřebujeme vaši finanční pomoc.

Na co tedy půjdou vaše darované peníze?
Cílem je dostat do odlehlého regionu kulturu, za kterou lidé dosud museli jezdit do velkých měst. Díky vašim darům se v Tančírně uskuteční koncerty, mezinárodní festival a série tanečních večerů, od swingů po klasiku. A především: dobový taneční bál. Do Tančírny tak vrátíme to, co do jejích prostor patří. Tanec, hudbu, umění, život.


Priessnitz je jesenická kapela, která má k Tančírně srdcový vztah. Součástí kampaně na podporu Tančírny byl také koncert Priessnitz, který se konal 9. října v pražském Paláci Akropolis a vynesl 79500 Kč. Kampaň vznikla ve spolupráci s Nadací Via. Právě Tančírnu si vybrala jako projekt, který podpoří v rámci svých dvacátých narozenin. Za tu dobu nadace podpořila v celé zemi i za hranicemi několik tisíc nápadů a projektů aktivních lidí, kteří proměňují místo, kde žijí, vracejí kulturu do obcí i měst a spojují lidi. 

Srdcaři ze všech koutů Česka, spojte se!

Děkujeme za vaše dary.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Tančírně hodně zdaru v roce 2018 a rok alespoň stejně úspěšný jako ten minulý!

Tadeusz Kuchejda

Jste tu pro nás, jsme tu pro vás... Tančírna forever!

Daniela Sobková Zounková
3 000 Kč

Držíme palce Tančírně i do roku 2018!
Mirek a Venda Havlovi

Miroslav Havel

Ahoj

TomNov

Přeji hodně pěkných roztancenych veceru.

Eva Derková
300 Kč

Tančírna forever!

Pavla Jenková
200 Kč

hodně štěstí přejí yuya a medvěd jezevcovi

michal sankot
1 000 Kč

Tančírna :-) !

Otakar Holec
1 111 Kč

:)

věra a dušan Ingrovi
500 Kč

Jsem rád, že jsem tak kouzelné místo mohl navštívit a těším se, že se tam jednou na nějakou taneční akci zase někdy vrátím.

Honza
300 Kč