Alzheimer nadační fond


Osvěta a poskytování informací Senioři

Alzheimer Café

Alzheimer Café je příjemným a neformálním místem pro setkávání lidí s demencí, jejich blízkých a odborníků. Každé první úterý v měsíci tu mohou všichni návštěvníci společně s ostatními sdílet nejen své obavy, ale i zkušenosti a radosti spojené s péčí. V bezpečném prostředí se zde lidé za podpory zvaných odborníků dozvídají o různých tématech a zejména také o tom, že v tom, navzdory zdání, nikdy nejsou sami.

vybíráme od 14.8.2017

Alzheimer Café

13 780 Kč

přispělo

24 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Protože z vlastní zkušenosti víme, jak těžko se ostatním lidem předává, co vše Alzheimerova choroba a jiné demence do rodiny přináší, vzniklo Alzheimer Café mimo jiné jako možnost setkat se jednou za měsíc s lidmi, kteří prochází tím samým. 
 
Na každé setkání je navíc zván někdo z řad odborníků, kdo formou rozhovoru s moderátorem poskytuje informace o konkrétním tématu a na koho se mohou návštěvníci obrátit s dotazy. Jednotlivá témata jsou vybírána tak, aby návštěvníkům pomohla pochopit nejen to, jak demence fungují a co s sebou přináší. Dotýkají se také citlivých otázek, které při péči vyvstávají a se kterými se jak lidé s demencí, tak jejich pečující musí vyrovnávat. Některá témata jsou náročná a citlivá, ale věříme, že když o nich budeme schopni mluvit, snáz se s nimi vyrovnáme. Návštěvníci Alzheimer Café tak získají nejen informace, ale také útěchu,  povzbuzení a vědomí, že v tom nejsou sami. 

Alzheimer Café se koná vždy každé první úterý v měsíci od 18:00 a díky podpoře našich dárců je pro všechny účastníky zcela zdarma. Stačí jen dobrá nálada a chuť dozvědět se společně o demencích něco nového.
Více informací na: www.alzheimercafe.cz 
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Běžci Chomutov už se těší na první Alzheimer Café v Chomutově 23.9.2020

Běžci Chomutov z. s.
330 Kč