Sport 4 Help, z.s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Pomáháme Liborovi zpátky na nohy a na Mont Blanc!

Jsme cyklistický tým a ve svém středu máme handicapované kamarády. Jednomu z nich, hasiči Liborovi Bohdaneckému, se snažíme pomoct získat finanční prostředky na rehabilitaci, která jej může zase postavit na nohy! Libor se zranil v rámci svého povolání a momentálně se pohybuje na invalidním vozíku. Je táta tří dětí, sportovec tělem i duší. Rád by žil se svou rodinou aktivně a zase se jednou vrátil do milovaných hor a vystoupal až na Mont Blanc! UDĚLEJTE RADOST SAMI SOBĚ A STAŇTE SE POZITIVNÍ SOUČÁSTÍ ŽIVOTA ČLOVĚKA, KTERÝ MNOHOKRÁT NASADIL TO NEJCENĚJŠÍ, CO MÁME, PRO OSTATNÍ.

vybíráme od 20.7.2017

Pomáháme Liborovi zpátky na nohy a na Mont Blanc!

100 627 Kč

přispělo

115 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přesně 1. srpna 2017 se náš tým vydal na trasu nejdelšího cyklistického štafetového závodu v České Republice - Metrostav Handy Cyklo Maratonu. Čekala na nás štreka v délce 2222 km v limitu dojetí 111 hodin. Šlapali jsme do pedálů pět dnů a čtyři noci non-stop, za prudkého deště, silného větru, pražícího slunce, dnem i nocí. 

Důvody, proč jsme všechno to nepohodlí extrémního závodu podstoupili a letos dokonce už popáté, byly více než prosté. Máme rádi sportovní aktivity, výzvy, ale především si uvědomujeme, že jednou z nejdůležitějších součástí lidského života je vzájemné porozumění, lidská sounáležitost, přátelství a podaná pomocná ruka. Podaná pomocná ruka třeba těm, kterým nemoc či úraz během pár vteřin obrátily od základu život vzhůru nohama. Víme, že nikdo sám netušíme, kdy se náš anděl strážný zakouká jinam a i my se ocitneme v pozici člověka, který bude odkázaný na podporu svého okolí.

Závod je unikátní tím, že se ho účastní smíšené týmy zdravých a handicapovaných cyklistů. Jeho hlavní myšlenkou je spojit tyto dvě mnohdy oddělované skupiny lidí a vytvořit z nich jeden funkční celek schopný spolupráce i v náročných podmínkách těžkého závodu. Jednoduše tak ukážeme okolí, že je jedno, zda jsi zdravý, nevidíš, neslyšíš, nemáš ruku, nohu nebo nemůžeš chodit … důležitá je pouze chuť a odhodlání člověka žít svůj život aktivně, i když v nově nastolených podmínkách.

Letos jsme závod jeli jako podporu pro našeho kamaráda – hasiče Libora Bohdaneckého. Libor se před rokem zranil v rámci svého povolání po 20-ti letech výkonu služby v hasičském sboru Královéhradeckého kraje. Jako sportovec tělem i duší by ale rád dál žil svůj život s manželkou Barčou a dětmi aktivně. Jednou by se chtěl třeba i vrátit do milovaných hor. A také vystoupal až na Mont Blanc! 

Libor strávil 8 měsíců po nemocnicích a sanatoriích. Tvrdě na sobě makal každý den a maká dál. Dvakrát denně dojíždí na rehabilitace a výsledky jeho neskutečné píle jsou vidět každým dnem. Zpočátku nepohnul prsty na rukou a nohou, dnes dokáže zahýbat nohou v koleni, může řídit auto s úpravou na ruční řízení. Rozsah jeho zranění míchy se nepodařilo lékařům přesně stanovit. Ale ví se, že lidé po podobném úrazu se opět postavili na nohy. Důležitá je informace, že nejlepších výsledků při zlepšení fyzických schopností těla lze dosáhnout pomocí rehabilitací do tří let od úrazu.

A právě tady přichází moment, ve kterém můžeme Liborovi pomoci svým drobným kouskem skládačky i my. Pobyty v rehabilitačních centrech bohužel stojí hodně peněz a my se rozhodli uspořádat v rámci naší účasti v Handy Cyklo Maratonu 2017 sbírku, která Libora dokáže poslat na další rehabilitaci a zlepšit jeho hybnost zase o další stupínek! 

S tím vším nám můžete pomoci i vy! Udělejte radost sami sobě a staňte se pozitivní součástí života člověka, který mnohokrát nasadil to nejcennější, co všichni máme, pro ostatní. Přispějte drobnou nebo větší částkou do sbírky, řekněte o ní vašim kamarádům, nasdílejte Liborův příběh na sociálních sítích. Společně dokážeme veliké věci.

A pokud chcete být s námi dále v kontaktu a máte touhu dozvědět se JAK se Liborovi daří, CO dalšího podnikáme, KAM s námi můžete vyrazit na kolo … sledujte AKTUALITY na naší WEBOVÉ STRÁNCE.

Díky vám!
Za tým K4 cyklo tým z.s.
Irča



Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Přeji hodně štěstí! Určitě se to podaří!

Lukáš Larva
500 Kč

v rámci Honzovy "Události" na Facebooku za srpen 180 km bike + 60 km pěšmo, Oli

Olga Jindrová
240 Kč

Manželé Mikysovi zdraví a přejí hodně štěstí!!!!

Martin Mikysa
500 Kč

Přeji uzdravení, sílu, sluníčko nejen nad hlavou. Děkuji za Vaši činnost!!! Neuměla bych to. Irena H.

Irena Hrobská
300 Kč

Držím pěsti!!!

Milada Brichtová

Přejeme Vám brzké uzdravení!

Ludmila Saidová
1 000 Kč

Jsou chvíle, kdy tě nic nezastaví

Milča Silný

Podpora Liborovi od Pasina z týmu Debra.
Mont Blanc je skvělý cíl.

Tomáš Paseka

Přeji hodně štěstí.

Alan Ibrahim
500 Kč

Přeji ať to dobře dopadne.

Daniel Feifer