Arcidiecézní charita Praha


Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomoc lidem bez přístřeší

Na ulici žije pan Josef přes dvacet let. V Praze poblíž Palmovky má své ležení – matraci a plachtu. Pracovníci Arcidiecézní charity Praha z Azylového domu sv. Terezie ho několikrát našli ve velmi zuboženém stavu. Naposled koncem ledna. Teploměr ukazoval mínus deset stupňů. Josef byl promrzlý na kost, nemohl ani vstát. V nízkoprahovém denním centru se zahřál, najedl a osprchoval. S panem Josefem spolupracujeme přes dva roky. Podařilo se nám navázat vztah důvěry, takže začal využívat služeb našeho azylového domu pro lidi bez přístřeší. Zařídili jsme mu potřebné doklady, vyřídili dávky pomoci v hmotné nouzi, sehnali ubytovnu. Bohužel po tak dlouhé době života na ulici měl Josef problém si ubytovnu udržet. Lidí jako pan Josef je v Praze na ulici několik tisíc. Jejich zapojení do běžné společnosti je velmi obtížné a podaří se bohužel jen menší skupině z nich. Přesto má smysl projevovat těmto lidem náš zájem, dát jim pocítit, že jimi nepohrdáme a jsme připraveni podat pomocnou ruku. Pomozte lidem na ulici. Vaše pomoc může v mrazivých dnech zachránit život a lidem, kteří jsou na okraji společnosti dát novou šanci.

Pomoc lidem bez přístřeší

Pomozte lidem na ulici. Vaše pomoc může v mrazivých dnech zachránit život a lidem, kteří jsou na okraji společnosti dát novou šanci.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

lidé si musí pomáhat bez domova může být každý znás

Lukáš Červený
200 Kč

Prosím o daňové potvrzení. Děkuji..

Jitka Wachtlová
1 000 Kč

Děkuji za Vaši práci.

Kateřina Šrahůlková
600 Kč

Dobrý den. Naše rodina daruje částku pro ty, kteří nemají na zaplacení v noclehárně. Děkujeme, že se o tyto lidi postaráte.

Monika Slováčková
500 Kč

Dakujem vsetkym, kteří to kazdy den nevzdavaju a povzbudenie pre tych kteri to potrebuju.
Nech maly měsíční dar pomůže hmotne.
Boh nech Vás žehná
+

Zuzana Babicova
400 Kč

Dobrý den, chci aby dar byl používán na pomoc lidem bez přístřeší. Děkuji

Denisa Podraská
1 000 Kč

Necht u Vas ZENY dostanou NAJIST a maji na noc TEPLO. [Doneslo se mi svedectvi o hrubem zachazeni. Je pravda, ze zamykate ve studene mistnosti a nutite stvrzovat podpisem prideleni jidla aniz by prideleno bylo? Pokud ano a je to financni situaci, zvazil bych trvaly prispevek. Dekuji.]

Dárce
1 000 Kč

Kéž by i lidé bez domova zakusili lásku a péči. Děkuji, že pomáháte!

Hana Vernerová
2 000 Kč

Malá podpora

Radek Matouš
500 Kč

Doufám, že ten milý pán, který byl dnes tak vymrzlý, našel své místo.

Zuzana
300 Kč