Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Elizabeth Emily Kmoškovou

Drobounká dvouletá Elizabethka s kombinovaným postižením má velkou touhu žít. Nyní jí byla navíc diagnostikována spastická diparéza s poruchou rovnováhy, a proto je nutná častá intenzivní rehabilitace. Doporučenou terapii Kosmík, která je velice finančně náročná, zdravotní pojišťovny ale nehradí.

vybíráme od 5.6.2017
3 400 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Po předčasném porodu Elizabethka z Prahy vážila pouhých 600 g a nikdo jí nedával šanci na přežití. Půl roku trvající boj o její život lékaři sice vyhráli, ale holčička si z porodnice odnesla diagnózu syndromu krátkého střeva, retinopatie (onemocnění sítnice), bronchopulmonální dysplázie (plicní nemoc) atd. Dnes téměř 2letá holčička roste velmi pomalu, psychomotoricky odpovídá pěti měsíčnímu kojenci, má problémy s příjmem potravy (váží 6 kg) atd. Je však houževnatá, velmi pozitivní a má velkou chuť žít. 
 
Elizabetce lékaři též diagnostikovali spastickou diparézu s poruchou rovnováhy. Je proto nutné s ní začít dlouhodobě a intenzivně rehabilitovat. Terapii Kosmík ale nehradí zdravotní pojišťovna; navíc je velmi drahá. 

Elinka má ještě starší sestřičku Sarah (5 let) a bratříčka Samuela (3 roky) a i oni mají svoje zdravotní a stravovací problémy, kvůli nimž pravidelně navštěvují lékaře a nemohou chodit ani do školky. Od potřeby stavebně vyřešit (plošinou/rampou) fyzicky náročné návštěvy všech tří dětí u lékařů z druhého poschodí domu ustoupili rodiče ve prospěch zajištění peněz na neurorehabilitaci pro svoji nejmladší dcerku.

Rodinu tak finančně zabezpečuje pouze tatínek. Běžný chod domácnosti a zajišťování potřeb všech dětí však převyšují jeho pravidelný plat a možnosti rodiny. Maminka Ilona nám napsala: "Velice si vážíme pomoci Nadace ADRA a děkujeme, že v tom nejsme sami."
 
Své dary můžete Elince posílat také převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, v. s. 239. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA podporuje Elinku od června 2017; aktualizace informací: prosinec 2018.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu