Quip, z. ú.


Lidé s postižením Lidská práva

Trojský piknik pro spojence

Zveme vás na setkání příznivců práva na svéprávnost. Představíme Vám „překážkovou dráhu“, kterou musí projít lidé s postižením v duševní oblasti, aby mohli mít svůj život pod kontrolou. Těžké téma občanství lidí s postižením provětráme sportem pro velké i malé. Rozšiřte naše řady – pošlete dar a přijďte 20. 6. od 16:00 na piknik do trojské loděnice!

vybíráme od 14.5.2017
600 Kč
vybráno 3 % z 20 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
„Pan Novák žije v ústavu – v uzavřeném areálu bývalého venkovského zámečku. Dostal se sem po hospitalizaci na psychiatrii. Jeho duševní zdraví je dlouhodobě stabilizované a tak by se chtěl vrátit do rodného města. Ale stále nemůže. Má omezenou svéprávnost…“ (celý příběh zde)

Podobných příběhů jsou kolem nás tisíce. Usilujeme o změnu, ale je nás stále málo. Přidejte se k nám a pomozte dát lidem to, co sami považujete za normální – rozhodovat o vlastním životě a budoucnosti.

Je to snadné - pošlete dar a přijďte!

Piknik je poděkováním za Váš dar alespoň 300 Kč za dospělého nebo 100 Kč za dítě. Získané prostředky použijeme na pomoc lidem s postižením, kteří usilují o získání svéprávnosti, důstojnosti a kontroly nad svým životem.

Termín a místo
20. června od 16:00 hod.
Loděnice Troja - zde

Program
Náš sociálně-právní tým Vám představí klíčové problémy a cesty k řešení. Mimo to můžete i s dětmi, pokud je vezmete s sebou, vyzkoušet lezeckou stěnu a sporty na rovné vodě: jízdu na kánoi, kajaku či paddleboardu. Pro zájemce máme adrenalinový bonus v podobě sjezdu slavného slalomového kanálu (vstupenky budou k dostání i na místě za 1.000 Kč).

Program pro děti připravujeme ve spolupráci s 18. skautským střediskem Kruh z Dejvic.

Pro cestu na piknik můžete také použít místní cyklostezku a přijet na kole nebo in-line bruslích :)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Od Nového roku jsme pomohli vyhrát už dva soudy. Jeden o navrácení svéprávnosti a druhý o zachování svéprávnosti a schválení smlouvy o nápomoci. Přečtěte si rozhovor zde.

Založení projektu

Těším se na setkání!

Dárce
300 Kč