Kverulant.org o.p.s.


Osvěta a poskytování informací Protikorupční aktivity

NEDOVOLTE EKOSPOLU VYHRÁT

Kverulant.org odhalil, že radnice Prahy 15 uzavřela s developerem Ekospol smlouvu, podle které mu radnice opatří konkrétní stavební povolení a dostane 2,5 milionu korun. Podle Ekospolu o korupci nejde a žalobou se domáhá omluvy, reklamy za 10 mil Kč a stažení kauzy. Pomozte Kverulantovi zaplatit si kvalitní právníky a zamezit další korupci.

NEDOVOLTE EKOSPOLU VYHRÁT!

Kverulant odhalil korupční jednání Ekospolu. Ekospol se soudní žalobou domáhá stažení tohoto odhalení z Kverulantova webu. Pomozte Kverulantovi zaplatit si kvalitní právníky.
40 846 Kč
vybráno 75 % z 54 450 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Praha 15 má ve fixlování se stavebním řízením docela slušnou tradici a ani Ekospol v tom nejede poprvé. Už v roce 2004 si tehdejší tajemník úřadu řekl za nájemní smlouvu o 800 tis. a starosta Jiří Petříš zařídil pro svého syna stavební povolení na autobazar. Nový starosta Pavel Klega slíbil Ekospolu rychlé povolení projektu a měl inkasovat rovný 1 000 000 korun.

Po volbách v roce 2014 nastoupil na radnici starosta z hnutí ANO Milan Wenzl. Ten nelenil a hned v únoru 2015 uzavřel opět s Ekospolem dohodu teď již na 2,5 milionu korun, které radnice získá, když bez průtahů zajistí všechna stavební povolení pro nový developerský projekt. Kverulant tedy podal trestní oznámení na současného i předchozího starostu pro důvodné podezření z korupčního jednání. Částky úplatků na této radnici ve spolupráci s Ekospolem zjevně narůstají a hrozí, že se zde svérázné názory na stavební řízení stanou normou.
 
Ekospol ve svém konání korupci nevidí a žalobou se domáhá stažení této kauzy z Kverulantova webu, uveřejnění omluvy a inzerci této omluvy za 10 milionů korun. Pomozte Kverulantovi zaplatit si dobré právníky a uhájit podané žaloby na korupci.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Kverulant.org v kauze KORUPCE NA RADNICI PRAHY 15 odhalil, že starosta Prahy 15 Milan Wenzl uzavřel s developerem Ekospol smlouvu, kde se píše, že pokud jeho radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. Kverulant.org to považuje za korupční jednání. Podle Ekospolu o korupci nejde a žalobou se domáhá stažení z této kauzy z Kverulantova webu, uveřejnění omluvy a inzerci této omluvy za 10 milionů korun. První jednání nařídil Městský soudu v Praze 2 na pondělí 2. října v 13:45. Kverulant je přesvědčen, že chování Ekospolu i starosty Wenzla popsal naprosto pravdivě. Kverulant je také naprosto přesvědčen, že postupoval správně, když toto chování označil jako korupci. Pokud k tomu Kverulanta nepřinutí soud, tak svoji kauzu z webu nestáhne a omlouvat se nebude. Podrobnosti naleznete v kauze EKOSPOL ŽALUJE KVERULANTA O 10 MILIONŮ.




28.09.
2017

Starosta Prahy 15 Milan Wenzl uzavřel v roce 2015 s developerem Ekospol smlouvu, kde se píše, že pokud jeho radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. Obdobnou smlouvu, ale na jiný projekt uzavřel s Ekospolem i  jeho předchůdce Pavel Klega. Kverulant.org to považuje za korupční jednání, na oba podal v roce 2015 trestní oznámení a usiluje o to, aby se touto kauzou policie konečně seriózně zabývala. Dozorující státní zástupce Ondřej Vlha z Prahy 10 však v červenci 2017 došel k závěru, že lakonické konstatování, že se „nepodařilo prokázat“ je dostatečné a že Kverulant a s ním ani veřejnost nemá právo vědět, proč policie nevyšetřuje kšeftování se stavebními povoleními. Kverulant se s tím opět nesmířil a podal stížnost na postup státního zástupce jemu nadřízenému státnímu zastupitelství. Nyní Kverulantovi přišla obsáhlá odpověď. Argumentaci lze shrnout do tvrzení, že o trestný čin korupce nejede, protože úplatek nevyl určen pro konkrétního úředníka, ale pro blaho občanů Prahy 15. Taková argumentace přijde Kverulantovi jako z naprosto z jiného světa než je svět právního státu, kde jsou dodržovány zákony. Kverulant se odložením svého trestního oznámení stále nechce smířit a připravuje další podání.

VEŘEJNOST NEMÁ PRÁVO VĚDĚT, PROČ POLICIE NEVYŠETŘUJE KŠEFTOVÁNÍ SE STAVEBNÍMI POVOLENÍMI
Starosta Prahy 15 Milan Wenzl uzavřel v roce 2015 s developerem Ekospol smlouvu, kde se píše, že pokud jeho radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. Obdobnou smlouvu, ale na jiný projekt uzavřel s Ekospolem i  jeho předchůdce Pavel Klega. Kverulant.org to považuje za korupční jednání, na oba podal v roce 2015 trestní oznámení a usiluje o to, aby se touto kauzou policie konečně seriózně zabývala. Nově došel dozorující státní zástupce Ondřej Vlha z Prahy 10 k závěru, že lakonické konstatování, že se „nepodařilo prokázat“, je dostatečné k zastavení vyšetřování a že Kverulant a s ním ani veřejnost nemá právo vědět, proč policie nevyšetřuje kšeftování se stavebními povoleními. Kverulant se s tím opět nesmířil a právě podává stížnost na postup státního zástupce jemu nadřízenému státnímu zastupitelství.

NEDOVOLTE EKOSPOLU VYHRÁT
Starosta Prahy 15 Milan Wenzl uzavřel s developerem Ekospol smlouvu, kde se píše, že pokud jeho radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. Kverulant.org to považuje za korupční jednání a na oba podal trestní oznámení. To nejprve Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 odložilo. Tak Kverulant podal další a podstatně rozšířené trestní oznámení. Městské státní zastupitelstvo si na základě Kverulantova druhého trestního oznámení v rámci výkonu dohledu vyžádalo spis od Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 a v prosinci 2016 podřízenému státnímu zastupitelství vytklo jeho dosavadní postup a následně vrátilo věc k prověření. Nedávno však policie spis opět odložila. Kverulant se s tím opět nesmířil a dnes podal podnět dozorovému státnímu zástupci, aby zákonnost postupu policie při prověřování této věci přezkoumal.  Nikoho asi nepřekvapí, že podle Ekospolu o korupci nejde a žalobou se domáhá stažení z této kauzy z Kverulantova webu, uveřejnění omluvy a inzerci této omluvy za 10 milionů korun

VYŠETŘOVÁNÍ KORUPCE NA RADNICI PRAHY 15
Starosta Prahy 15 Milan Wenzl uzavřel s developerem Ekospol smlouvu, kde se píše, že pokud jeho radnice opatří Ekospolu všechna stavební povolení, dostane za to dva a půl milionu korun. Kverulant.org to považuje za korupční jednání a na oba podal trestní oznámení. To nejprve Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 odložilo. Tak Kverulant podal další a podstatně rozšířené trestní oznámení. Městské státní zastupitelstvo si na základě Kverulantova druhého trestního oznámení v rámci výkonu dohledu vyžádalo spis od Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 a v prosinci 2016 podřízenému státnímu zastupitelství vytklo jeho dosavadní postup a následně vrátilo věc k prověření. Nyní však policie spis opět odložila. Kverulant se s tím opět odmítá smířit a jeho právníci připravují podnět dozorovému státnímu zástupci, aby zákonnost postupu policie při prověřování této věci přezkoumal.  Podrobnosti naleznete v kauze KORUPCE NA RADNICI PRAHY 15

Ekospol dále útočí na svou pověst
Nyní vyšel najevo další problematický krok Ekospolu. Developer totiž inkasoval zálohy na byty v projektech bez platného územního rozhodnutí. Zálohy sice následně klientům vrátil, ale původně slíbené byty jim následně nabídl za ceny o 30 až 50 % vyšší. Nejen podle Asociace developerů je takové jednání neetické a v rozporu s dobrými mravy.

Založení projektu

Držím palce

Miloš Adámek
300 Kč