CARE Česká republika


Rozvojová spolupráce

JIŽNÍ SÚDÁN - pomoc dětem ohroženým hladomorem

Pošlete prosím dnes svůj balík pomoci dětem ohroženým extrémní podvýživou a jejich rodinám z válkou zmítaného Jižního Súdánu. Nouzový balík v hodnotě 1500 Kč zajistí jednomu těžce podvyživenému dítěti terapeutickou vysokokalorickou výživu. Váš dar má pro toto dítě cenu života.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lidé v Jižním Súdánu ohrožení hladomorem naléhavě potřebují naši pomoc. Prosíme, pomozte jim svým darem už dnes!

Hrozivý nedostatek jídla způsobený ozbrojeným konfliktem a neúrodou přivedl obyvatele Jižního Súdánu na pokraj vyhladovění. Jde o vůbec nejhorší humanitární krizi na světě od roku 1945. Ve východní Africe nyní hladoví 26 milionů lidí a 1,4 milionu dětí hrozí smrt v důsledku extrémní podvýživy. Počet uprchlíků z Jižního Súdánu v sousední Ugandě, kde s podporou českých dárců CARE pomáhá potřebným, nedávno přesáhl milion. Za každým z těchto čísel jsou tragické příběhy. Mezi nimi také příběhy maminek, které denně obtížně shánějí jídlo pro své těžce podvyživené děti. Zoufalství, kterému čelí, je nepředstavitelné. Přitom k záchraně hladovějících dětí stačí tak málo: vysokokalorická terapeutická výživa podaná včas dítě dostane z ohrožení života.


Ženy, které ztratily živitele rodiny, se musí samy postarat o své hladovějící děti. Malou Nyakuor (na fotce) přinesla na kliniku CARE její maminka Nyemai v zuboženém stavu. Kvůli nedostatku jídla ji nedokázala kojit. Naštěstí ji díky štědré pomoci dárců mohla CARE začít okamžitě léčit. Pomozte prosím ještě dnes dalším statečným ženám nakrmit jejich děti.

Pošlete prosím dnes svůj balík pomoci hladovějícím dětem, jako je Nyakuor. Nouzový balík v hodnotě 1500 Kč zajistí jednomu těžce podvyživenému dítěti v Jižním Súdánu terapeutickou vysokokalorickou výživu.

Váš dar má pro toto dítě cenu života. 

Děkujeme Vám!

CARE Česká republika
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Snad to trochu pomůže

Dárce
200 Kč

Díky za Vaši organizaci!

Jan Bradáček
1 000 Kč

Snad můj příspěvek pomůže tam, kde je to nejvíc potřeba ;)

Petr Zdražil
1 500 Kč

Aspoň něco

Vondrák Karel
1 500 Kč

Stanislav Jaros

Stanislav Jaros
1 500 Kč

👍

Pavel Prochazka
1 500 Kč

Alespoň takový příspěvek. Díky moc, že tam jezdíte a pomáháte!

Tomáš Hála
10 000 Kč

Moc Vám fandím!

Violeta Bajmaku
1 500 Kč

Od Mirka a Lucie

Mirek Topolánek
6 000 Kč

Máme se dobře, tak pomozme.

48ovi
1 500 Kč