Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Děti, mládež, rodina

Pomoc pro Žanetku Hruškovou

Téměř jedenáctiletá Žanetka důsledkem velmi vzácného onemocnění mozku trpí nejtěžší formou dětské mozkové obrny. S pomocí asistentky navštěvuje 3. třídu běžné školy, ale sama se nedokáže pohybovat. Nejvíce ji pomáhá metoda TheraSuit, což je finančně náročný intenzivní rehabilitační program. Ten však není hrazen zdravotními pojišťovnami a navíc, aby byl plně účinný, měl by se opakovat několikrát ročně.

vybíráme od 2.2.2017
18 700 Kč

přispělo

23 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Žanetka z Nymburska má diagnostikovánu spastickou kvadrupatézu, což je nejtěžší forma dětské mozkové obrny. Díky obětavé péči rodičů a účinné rehabilitaci  holčička už dokáže udělat s pomocí první kroky, navštěvuje logopedii, hipoterapii, plave a s asistentkou zvládá i školní docházku. Mezi spolužáky se jí líbí, navštěvuje kroužek keramiky, vaření  a má velké úspěchy v angličtině. Je to velká bojovnice. Dívenka si svoje omezení plně uvědomuje, o to víc si přeje, aby se co nejméně odlišovala od svých vrstevníků. Motivuje ji ještě úplně nový důvod – má brášku Vítka a chce s ním mamince pomáhat. 
 
Nejvíce Žandě pomáhají lázně a neurorehabilitace, což je intenzivní rehabilitační program s využitím specifických pomůcek, jako je např. stabilizační obleček. Tento program není ale hrazen žádnou zdravotní pojišťovnou a navíc, aby byl plně účinný, měl by se opakovat několikrát ročně. Rodiče dělají vše, aby jejich dcerka mohla absolvovat tuto terapii pravidelně, ale je to již nad jejich finanční možnosti. Rádi by splnili Žanetce její sen – běhat a hrát si se svými kamarády. Obrátili se proto o pomoc na nás. „Mnohokrát děkuji, že je tu nějaká šance Žanetku podpořit. Velice si toho vážím. Ta vidina vysněného cíle je pro nás vším. Děkujeme a přeji krásný den plný sluníčka“, napsala nám její maminka.
 
Své dary můžete Žanetce posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, v. s. 233. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA pomáhá Žanetce od ledna 2017; aktualizace informací: leden 2021.
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu