Svoboda zvířat


Životní prostředí Zvířata

Zachraňte 20 000 lišek a norků na kožešinových farmách v ČR!

Podařilo se nám, aby se poslanci a senátoři zabývali zákonem, který ukončí utrpení 20 000 tzv. kožešinových zvířat ročně. Potřebovali jsme ale ještě Vaši pomoc, abychom mohli efektivně informovat veřejnost a především ty, kteří o změně zákona měli rozhodovat. Prosili jsme, abyste pomohli jakoukoliv finanční částkou jednorázově nebo pravidelně po dobu 6 měsíců schvalování zákona.

vybíráme od 26.1.2017

Podpořte konec kožešinových farem v ČR

Náš cíl je blízko! V následujících měsících budou poslanci projednávat zákaz kožešinových farem. Potřebujeme Vaši pomoc, abychom zákaz mohli prosadit (peníze použijeme na tisk informačních materiálů pro poslance i veřejnost, schůzky s poslanci, inzerci, informační stánky atd.). Děkujeme.
356 295 Kč

přispělo

786 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Dokázali jsme to. Zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat byl definitivně přijat!

Prezident republiky Miloš Zeman 1. 8. 2017 podepsal novelu zákona na ochranu zvířat, která zakazuje chov tzv. kožešinových zvířat v ČR. Podpisem prezidenta byla novela definitivně přijata.
20 000 lišek a norků, kteří byli každý rok zabíjeni na farmách jen pro kožešinu, je zachráněno.

Děkujeme!

Pomozte nám chránit zvířata i nadále, podpořte naše další projekty zde ➤ Chraňte s námi zvířata.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Lišky ani norci propisky ani kreditky nemají…

...a to jim bylo po dlouhá léta osudné. Dokud jste jim je nepropůjčili a svou podporou a pomocí jste je definitivně nezachránili.

Od ledna 2019 budou kožešinové farmy v České republice minulostí. Tento fakt stvrdil 1. 8. 2017 prezident republiky svým podpisem. Jedná se o historický milník, nejen pro Českou republiku, ale i pro ostatní země, ve kterých se o tomto soucitném kroku uvažuje.

Patří Vám obrovský dík!



Podepisovali jste petice (podpisů bylo téměř 46 000!), podepisovali jste výzvu poslancům a senátorům (podpisů bylo téměř 21 000!), pomáhali jste finančně, účastnili se akcí podporující kampaň #Vesvekuzi a šířili ji do světa.
Buďte na sebe pyšní!

Na konci každého roku si vzpomeňte, že bez Vás a Vašeho přičinění by bylo každý rok zabito o 20 000 zvířat více na bambule od čepic a límce.

A co víc… a co dál…

Nešťastných zvířecích bytostí je na světě stále mnoho, ale dokud se o Vás můžeme opřít, tak jsme přesvědčeni o tom, že zachráníme ještě mnoho a mnoho životů.
Moc nás těší s Vámi pomáhat zvířatům. Pomozte nám je chránit i nadále a staňte se našim pravidelným dárcem. Právě na příspěvcích od pravidelných dárců stojí naše činnost.

Děkujeme! Vaše Svoboda zvířat.

Zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat byl definitivně přijat!

Prezident republiky Miloš Zeman dnes 1. 8. 2017 podepsal novelu zákona na ochranu zvířat, která zakazuje chov tzv. kožešinových zvířat v ČR. Podpisem prezidenta byla novela definitivně přijata. Platnou, tj. součástí našeho právního řádu, se stane dnem vyhlášení, tedy vydáním ve sbírce zákonů, což by mělo být provedeno nejpozději do 30 dnů od doručení přijatého zákona ministerstvu. Účinnosti novela nabude prvním dnem druhého kalendářního měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení.

Více se dozvíte  ➤ zde

Zákaz kožešinových farem prošel senátem!

Senát dnes schválil novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zákaz kožešinových farem v ČR. Pro podporu zákazu hlasovalo 39 senátorů
a senátorek, proti byli 3.

 Více se dozvíte  ➤ zde

Sněmovna dala zelenou zákazu kožešinových farem!

Poslanecká sněmovna dnes poslala do Senátu novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zákaz kožešinových farem v České republice. Při 3. čtení hlasovalo pro podporu zákazu 132 poslanců a poslankyň, proti bylo 9 a 20 se hlasování zdrželo.

Více se dozvíte  ➤ zde

Petiční výbor převzal výjimečně rozsáhlou petici požadující zákaz kožešinových farem

Předsedkyně petičního výboru Poslanecké sněmovny Zuzka Bebarová Rujbrová dnes v úterý 2. května převzala od zástupců organizace Svobody zvířat petici za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR. Zákaz svým podpisem podpořilo 45 783 petentů.

Více na našich stránkách.

Zákaz kožešinových farem prošel druhým čtením ve sněmovně

Novela zákona na ochranu zvířat proti týrání právě prošla druhým čtením
v Poslanecké sněmovně. Novela, jíž  se mění zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, navrhuje ukončení činnosti kožešinových farem. Na jaře 2016 ji předložila skupina poslanců v čele s poslancem Robinem Böhnischem.

Více na našich stránkách.

Nejnovější průzkum veřejného mínění: 83 % obyvatel si přeje schválení zákona rušícího kož. farmy

V současné době se v Poslanecké sněmovně projednává novela zákona, která by v ČR zcela zakázala chovy tzv. kožešinových zvířat. Podle nejnovějšího reprezentativního průzkumu veřejného mínění, který na jaře provedla agentura Focus, by se zákazem souhlasilo 83 % občanů a občanek České republiky.

Více čtěte na webu.

Raději ve své kůži než v kožichu, vyzývají celebrity

Přední hvězdy českého showbyznysu se nechaly nafotit pro novou kampaň Ve své kůži, kterou dnes spouští organizace Svoboda zvířat. Jejím cílem je podpořit novelu zákona, která zakáže kožešinové farmy v ČR. Zapojit se může i široká veřejnost.

Více na webu.


Pravé kožešiny jsou větší zátěží pro přírodu než umělé

Více na našem webu.



V České republice dochází k porušování zákona nařizujícího označování pravých kožešin na textiliích

Sběr podpisů pod petici za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR vrcholí

Vážení přátelé a příznivci Svobody zvířat, rádi bychom Vás informovali, že se blíži konec sběru podpisů pod naši petici za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR

Více čtěte na našich stránkách.

Vydáváme českou verzi nejnovější studie o kožešinových zvířatech

Autorem „Případu kožešinových farem (The Case against Fur Factory Farming) je světově uznávaný odborník na etologii lišek profesor Stephen Harris z Velké Británie. Studiem šelem, zejména lišky obecné, se Harris zabývá již více než 50 let.

Založení projektu

Ať se daří! :)

René Janeka
1 000 Kč

Dekuji za vasi praci a cas, ktery venujete tomuto projektu ve snaze ukoncit utrpeni zvirat.

Veronika Green
1 000 Kč

Kvůli zbytečnému rozmaru rozmazlenych lidí umlatí palicema a stahnou z kuze uboha mucena mláďata, která mrznou v mrazech jen aby měli hustou srst apod... humus takhle nehumálně se chovat k přírodě diky, které můžeme dychat a žít. Copak někdo loví naše děti a kvůli kůži je muči a zabíjí?! Doufam, že zákaz schválí!

Tereza Vaněčková
500 Kč

Pro dobrou věc....

Karin Tomešová
200 Kč

Děkuji všem, kteří nejsou k osudu zvířat na kožešinových farmách lhostejní!

Pavlína Vrbová
200 Kč

Posílám ihned, ale banka zařídí převod zítra v pondělí.

Jelena Zykova
200 Kč

Vyhrajeme! :-)

Andrea Pánková
200 Kč

Přispěl jsem alespon malou částkou, přestožer je můj rozpočet natažen...

Jaroslav Mareš
200 Kč

Je mě lito všech těch zvířat ,které již zaplatily nebo zaplatí životem za lidsky rozmar .

Lucie Seda
300 Kč

Prosím zachranme společně tyto krásná zvířata.Děkuji.

Renata Hrdinová
500 Kč