Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Zdraví

Pomoc pro Nikolku Fajmonovou

Jen 8 měsíční holčičce Nikolce Fajmonové bylo konci loňského roku diagnostikováno zhoubné onemocnění krve. Chemoterapie nezabrala, takže nyní musí podstoupit transplantaci kostní dřeně. Prosíme, zapojte se do finanční pomoci.

vybíráme od 22.1.2017
28 760 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nikolce ze Znojemska byla ke konci roku 2016 v pouhých 8 měsících diagnostikována akutní myeloidní leukémie - nádorové onemocnění bílých krvinek. Pokud není toto onemocnění dostatečně rychle a správně léčeno, může být fatální. Nikolka má navíc pozitivní nález na mozku, takže má zasaženu celou pravou stranu těla.

Holčička byla ihned s maminkou hospitalizována na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně, kde podstoupila chemoterapii. Ta bohužel nebyla účinná, a tak není jiné východisko, než transplantace kostní dřeně v Praze. Vhodný dárce se však zatím nenašel! Léčba leukémie je vždy dlouhodobá a pro všechny zúčastněné psychicky i finančně velice náročná. Časté hospitalizace ve vzdálených nemocnicích, kam dcerku s maminkou jezdí pravidelně navštěvovat tatínek, jsou střídány pobyty doma, kde je třeba dodržovat přísný hygienický režim, aby se co nejvíce zabránilo riziku infekce. Sociální situace rodiny je vážná a očekávané výdaje nad její finanční možnosti.

Rodiče Nikolky nyní potřebují značné prostředky na zajištění nízkobakteriální stravy a léčebné pomůcky pro dcerku, v domácnosti na úklidové, antibakteriální a desinfekční prostředky a na vybavení (spotřebiče) pro snížení možnosti infekcí - účinná myčka nádobí, sušička prádla, čistička vzduchu, zvlhčovač vzduchu atd.

Svoje dary můžete posílat také na číslo účtu veřejné sbírky 57333375/0300, v. s. 232.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

dar pro statečnou Nikolku

Dárce
1 000 Kč

Pro malou Nikolku

Dárce