17. dubna 2023 | Online fundraisingové tipy

Road mapa 2023: Jaké zlepšováky pro vás nasadíme v tomto roce? 

V minulém článku jsme se věnovali technickým funkcím z minulého roku. Nyní se podíváme na to, co jsme nasadili letos a co nás ještě společně čeká. Věříme, že vás nové funkce opět potěší, usnadní práci vám i vašim dárcům a také zvýší bezpečnost vašich účtů na Darujme.cz. Tak se na to vrhněme.  

Funkce, které nasazujeme na Darujme.cz v roce 2023

Novinky, které postupně připravujeme a nasazujeme počínaje prvním kvartálem.

URL projektů podle vašeho přání 

Rádi byste sdíleli webovou adresu vašeho projektu, ale nelíbí se vám podoba odkazu s číslem projektu? Již brzy si budete moci url každého projektu upravovat sami přímo v administraci projektu a dát tak odkazu, který budete všude sdílet podobu korespondující s tématem vaší kampaně nebo organizace (např. www.darujme.cz/bozikampan). Jakmile bude tato funkce plně nasazena, dáme vám vědět. Sledujte nás v newsletterech, na sociálních sítích a na blogu. 

Hesla jsou bezpečnější 

Protože je naší prioritou, aby byl systém stále bezpečný, změnili jsme pravidla pro vytvoření hesla do uživatelského účtu. Nyní musí heslo obsahovat minimálně 8 znaků, velká a malá písmena, číslice a speciální znak. 

Vaši dárci si mohou zřídit pravidelný dar ještě snadněji 

U pravidelných darů jsme zřídili novou platební metodu. Pokud dárce zvolí možnost Trvalá platba, vybere si ze seznamu svoji banku a bude automaticky přesměrován do svého bankovnictví. Tam už bude mít připravený trvalý příkaz daru s vyplněnými údaji. Platbu pouze potvrdí. Tato metoda velice usnadňuje zadávání pravidelných darů, protože dárci nemusí přepisovat platební údaje do svých trvalých příkazů. 

Upozornění na konec platnosti platební karty (on/off) 

Chcete svým dárcům posílat automaticky upozornění o konci platnosti jejich karty tedy i o konci pravidelného daru? V nejbližší době si budete moci v administraci tuto notifikaci zapnout a vašim dárcům dorazí e-mail měsíc před expirací karty. Pohodlně tak stihnou založit nový pravidelný dar.  

To bychom měli. A teď co nás čeká ve zbytku roku?  

Ve druhém kvartále počítáme s nasazením následujících funkcí. 

Dárcovský certifikát 

Pokud vaši dárci budou chtít zaslaný dar využít jako dárek pro své příbuzné a známé, snadno si stáhnou dárcovský certifikát. 

Manuální navýšení/ponížení pravidelného daru kartou (na vyžádání dárce, nebo organizace) 

Zpřístupníme možnost snadného navýšení nebo snížení částky pravidelného daru, který vám dárce zasílá prostřednictvím své platební karty. Stačí když nás kontaktuje na e-mailu podpory a my mu novou darovanou částku v systému nastavíme. Již nebude potřeba stávající pravidelný dar ukončovat a nastavovat nový. 

API napojení na emailingové rozesílače (Smartemailing, Ecomail.cz, MailChimp) 

Využíváte pro svou komunikaci s dárci e-mailové rozesílače jako je například MailChimp nebo Ecomail? Umožníme vám snadné propojení kontaktů získaných z Darujme do vašeho e-mailového rozesílače. 

Notifikační email dárcům po neproběhlém daru (on/off) 

Chcete, aby byli vaši dárci informovaní o nezdařené platbě daru? Nabídneme další z notifikací, které si můžete ve své administraci zapnout. Pokud se dárci nepovede platba platební kartou nebo zapomene zadat příkaz pro bankovní převod, obdrží upozornění na e-mail o neproběhlé platbě daru. 

Třetí čtvrtletí přinese další novinky. 

Facebookový pixel 

Dlouho očekávanou funkcí pro mnohem lepší cílení placených reklam na Facebooku je implementace Facebookového pixelu. Po aktivaci pixelu na stránce vašeho projektu na Darujme.cz budete mít detailní přehled např. o návštěvnosti stránky a dalšího chování dárců. Funguje to podobně jako Google Analytics. Na FB pak budete moci nastavit přesně zacílené kampaně na návštěvníky vašeho projektu. 

Nové, snazší a přehlednější možnosti zakládání P2P výzev pro firmy a ambasadory 

P2P dobročinné výzvy založené lidmi nebo firmami pomáhají vaší organizaci získat širší povědomí o vaší činnosti, nové dary i kontakty na dárce. Chceme proto lidem i firmám ještě více zjednodušit cestu pro založení výzvy, přinést modernější vzhled a propracovat vizuál samotný.

Karta dárce 

Nyní můžete v Darujme přehledně sledovat “cestu daru”, tzn. kdo vám dar poslal, v jaké výši a kdy. Podívat se na historii plateb u jednoho dárce, kde byste viděli všechny jeho dary na jednom místě, ale v tuto chvíli není tak snadné, jak byste si přáli.  Připravujeme proto samostatnou kartu dárce s přehlednou transakční historií. 

Nový web Darujme.cz 

Právě připravujeme redesign celého webu Darujme.cz tak, aby byl přehlednější a uživatelsky příjemnější pro fundraisery i dárce.  

A pod stromečkem najdete tahle vylepšení. 

Jednoduché sdílení kampaní na sociální sítě 

Postupně přidáme další ikony pro rychlé sdílení vašeho projektu na sociálních sítích (např. Instagram). 

Zbrusu nové dárcovské statistiky přímo v Darujme.cz 

Připravujeme pro vás úplně nové obsáhlejší statistiky, analýzy a reporty o vašich dárcích přímo v Darujme bez nutnosti exportovat data do Excelu. 

Člověk plánuje, aby osud měnil… Každá cesta má své výmoly a může se stát, že u některých funkcí nebo vylepšení dojde k jinému načasování. Každopádně takto s tím počítáme a můžete i vy.  

Pokud byste měli jakékoli dotazy a návrhy, jako vždy se můžete obracet na naši podporu na e-mailu podpora@darujme.cz.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci