11. dubna 2023 | Online fundraisingové tipy

Road mapa 2022: Už využíváte všechny funkce z minulého roku?

Jsme na společné cestě s vámi 

Všechny funkce, které na Darujme.cz nasazujeme s vámi konzultujeme a vycházejí z vašich potřeb. Ptáme se vás individuálně v rozhovorech, sbíráme podněty na vzdělávacích akcích a každý den na podpoře. Jsme s vámi, neziskovými organizacemi využívajícími Darujme.cz, v úzkém kontaktu. Darujme.cz je tak naším společným dítkem. Na této spolupráci vyrostlo Darujme v největší on-line platformu pro bezpečné darování v Česku. Děkujme. Jsme tu pro vás. 

V minulém roce jsme nasazovali spoustu nových funkcí a možná o některých z nich ještě nevíte. Představíme si nyní hlavní z nich. 

V příštím blogu vám ukážeme druhou Road mapu naší společné cesty pro následující měsíce. Čeká nás další nálož skvělých vylepšení. 

A tohle už jste zkusili? 

 

 A teď všechny funkce podrobněji

Dárci mohou posílat dary přes Apple Pay
Od loňského roku najdete na widgetu dárcovského formuláře možnost platby přes Apple Pay. Díky tomu mohou dárci poslat dar jednoduše z iPhonu, iPadu nebo Macu. Věříme, že tato oblíbená platební metoda ušetří vašim dárcům cenný čas a umožní jim rychlejší a bezpečnou cestu darování. Možnost platby přes Apple Pay se zobrazuje pouze uživatelům na zařízeních od Apple. 

Nastavte si vlastní pozadí dárcovského formuláře
Na dárcovském formuláři si můžete nastavit vlastní pozadí vložením vlastního obrázku nebo nastavením barvy. Stačí v záložce projektů zvolit Upravit projekt a v sekci Informace o projektu vybrat možnost Editace pozadí dárcovského formuláře.  

Pochlubte se i ukončenými projekty
Nově máte v sekci Ukončené projekty možnost zobrazit si vaše deaktivované projekty. Při deaktivaci projektu se vám zobrazí okno, ve kterém si můžete vybrat, zda chcete projekt zobrazit na portálu nebo ne. Dárcům či partnerům tak můžete představit i již ukončený projekt, na který jste pyšní. 

Už žádné chyby v e-mailových adresách
Na darovací formulář jsme implementovali našeptávač Foxentry pro vyplnění a validaci údajů. Dárcům se tak zpříjemní a zrychlí zadávání svých údajů a vyhneme se nejčastějším překlepům a chybám v e-mailových adresách. 

Dárcovské projekty můžete jednoduše duplikovat
U každého projektu v administraci můžete využít novou funkci duplikace projektu. Vybraný projekt se zkopíruje se všemi nastaveními původního projektu a uloží se do sekce čekající na spuštění. U zkopírovaného projektu můžete dělat požadované úpravy, nastavit dobu trvání a spuštění projektu. 

API: Získejte další data o dárcích a pracujte s nimi ve vašem systému
Dobrá zpráva pro ty, kteří používají naše API. API propojení využijete, pokud máte např. vlastní CRM systém a chcete v něm mít data z Darujme a vaše vlastní data o dárcích pěkně na jednom místě. Nově si přes API můžete stahovat komentáře od dárců k projektům. Žádný komentář vám tak neuteče a můžete na něj okamžitě reagovat. Dále můžete sledovat počet projektů či datum posledních změn u příslibů a transakcí. Kompletní dokumentaci naleznete zde https://www.darujme.cz/napoveda-api/ 

Znemožnění změny frekvence daru na darovacím formuláři
Spustili jste kampaň zamýšlenou výhradně na pravidelné dárce, ale dárci si potom přepínají možnost darování na jednorázový dar? Abychom dárcům zjednodušili cestu k darování a eliminovali zbytečné případné ztráty během klikání ve formuláři, připravili jsme funkci znemožnění přepínání mezi jednorázovými a pravidelnými dary. U projektu si můžete zvolit, zda umožníte dárcům darovat jednorázově i pravidelně (měsíčně), nebo jen jednu z možností. Pokud si u projektu vyberete (zaškrtnete) pouze jednu možnost (např. jste spustili kampaň pouze na pravidelné dary), dárce NEbude mít možnost tuto frekvenci při darování změnit. Pokud necháte defaultní nastavení (zaškrtnuté obě varianty), dárce se může až do konce procesu darování rozhodnout, zda chce darovat jednorázově nebo pravidelně. 

Trekovat dárce můžete nově i přes stránku projektu
Uživatelé, kteří využívají pokročilejší možnosti Darujme.cz, mohou v URL zasílat své parametry ve vlastních polích dárcovského formuláře (tzv. custom fields). Nová funkcionalita umožňuje zasílat parametr přes stránku projektu. 

Lepší analýzy díky Google Analytics 4
Nyní můžete ke svým projektům vkládat nový měřící kód Google Analytics 4. Zároveň jsme přidali možnost měření jedné návštěvy uživatele přes více domén. Můžete tak propojit vaši webovou stránku s projektem na Darujme.cz. Obě tyto novinky naleznete v Projektu v sekci Pokročilá nastavení. 

Zobrazte si zvlášť počet dárců a vybranou částku
Na widgetu stránky projektu si nově můžete zobrazit zvlášť počet dárců a zvlášť vybranou částku. Toto nastavení naleznete v Nastavení stránky projektu. 

Přidali jsme nový filtr
Pro zjednodušení filtrování darů jsme v administraci na stránce Dary přidali do filtru Podle data možnost Selhalo. Nyní si můžete vyfiltrovat dary podle data, kdy dar neproběhl. Pohodlně tak můžete kontaktovat dárce, kteří nedokončili darování a požádat je o dar znovu. 

V exportu dat najdete nově Datum ukončení daru a Komentáře
V přehledu darů se nyní při exportu dat (např. do excelu) nově vypisují sloupce
Datum ukončení daru a Komentáře. Datum ukončení daru zobrazuje datum, kdy byl pravidelný dar ukončen dárcem v případě, že jej už nechce dále zasílat. Sloupec Komentáře zobrazuje poznámky a vzkazy, které dárci zaslali při darování a zobrazují se i na stránce projektu na portálu Darujme.cz. Tyto dva sloupce najdete v exportu úplně na konci, za všemi již existujícími sloupci. 

Firmy mohou darovat jednoduše
Darovací formulář jsme rozšířili o nová pole pro vyplnění údajů o firmě. Dárci, kteří chtějí svůj dar zaslat jako firemní, jednoduše na formuláři vyplní IČ, název firmy a DIČ. Tyto údaje se vám propíší do seznamu darů v administraci a zároveň budete moct podle názvu firmy a IČ i vyhledávat. 

Potvrzení o daru si stáhne přímo dárce
Dárce si může stáhnout potvrzení o daru ihned po úspěšném odeslání platby a vy máte širší možnosti, jako vystavit potvrzení přímo pro dary na vybraných projektech nebo podle zadaných filtrů. 

Co nás čeká na společné cestě v roce 2023? 

Letos budeme v každém kvartále opět nasazovat nové funkce, které zvýší uživatelskou přívětivost Darujme.cz pro fundraisery i pro dárce. Budeme například upravovat celý web portálové části Darujme, umožníme FB pixel, budete si moci upravovat URL projektu tak, že v něm již nebude muset být číslo projektu, ale váš text související s dárcovskou kampaní. Změní se pravidla pro bezpečnější hesla. Zakládání P2P výzvy bude pro ambasadory a firmy jednodušší. A mnoho dalšího. Naši společnou cestu a všechny funkce plánované na tento rok si prohlédnete v Road mapě 2023 v následujícím blog postu. 

Všechny novinky sdílíme také na sociálních sítích a v newsletteru. Sledujte nás! 

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci