3. března 2022 | Online fundraisingové tipy

Přes Darujme poslali lidé na Ukrajinu přes 300 milionů Kč

K 4. březnu poslali lidé přes Darujme.cz již více než 300 milionů Kč.
Nejvyšší zaslaný dar (od individuálního dárce) byl ve výši 500 000 Kč, nejvíce peněz (57 milionů) zaslali lidé v sobotu 26. února. Každý den také přibývají firemní sbírky, které firmy vypisují ve prospěch vybraných organizací. 
 

Vojenská akce na Ukrajině vyvolala v Česku nebývale silnou reakci.
Na rozdíl od loňského tornáda na Moravě, kde byly pro výběr peněz zásadní první dva dny, je u krize na Ukrajině situace jiná. Do čtvrtka 3. března poslali lidé přes Darujme.cz více než 298 milionů Kč od více než 130 000 dárců a dary stále přibývají. Na Darujme.cz má momentálně svou sbírku na pomoc Ukrajině zaregistrováno 42 neziskových organizací, průměrný dar se pohybuje kolem
2 000 Kč, nejvyšší dar pro jednu organizaci byl 500 000 Kč. Kromě velkých sbírek organizací Člověk v tísni, Post Bellum nebo Charita Česká reublika mohou lidé přispět třeba na konkrétní zvířecí útulky nebo na ubytování ukrajinských uprchlíků v Česku.

darujme.cz/ukrajina

“Očekáváme, že podpora #proukrajinu bude největší událostí v historii českého dárcovství. Objem darů roste velikým tempem a neopadá, spíše naopak. Do sbírek na Darujme.cz se za poslední dva dny zapojuje také stále více firem, které vyhlašují své zaměstnanecké sbírky. K dnešnímu dni se na vypsaných zaměstnaneckých sbírkách shromáždilo více než 10 milionů Kč. Tyto sbírky pomáhají nejen jednotlivým organizacím, ale také firemní kultuře a obecně filantropii v Česku. Díky všem firmám, které se zapojují, a organizacím za jejich práci,” komentuje Zdeněk Mihalco, ředitel Nadace Via, která portál Darujme.cz provozuje. 

 

 

 

 

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci