Martina Vaňková: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte Krutého krtka

Čtyřicetiny pro Krutého krtka

vybíráme od 15.4.2024
12 070 Kč
vybráno 30 % z 40 000 Kč

zbývá

11 dní

přispělo

22 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Letos, na své památné kulatiny, bych ráda spolu s vámi podpořila společensky užitečné divadlo Krutý krtek. Jezdí potěšit seniory a seniorky do domovů (a třeba jim odehrát one-man show na téma inkontinence Tajný deník), jezdí i do LDN za nemocnými, hrají Ukrajinské, Vietnamské nebo Romské pohádky nebo třeba ve vltavě upozorňují tancem na téma sucho v krajině. Tohle divadlo propojuje lidi z různých názorových bublin a kultur, umí potěšit seniory nebo nemocné lidi a otevírat v našich hlavách jiné úhly pohledu. A na to já věřím. Proto si volím tebe, Krtku! Kdo se přidá a podpoří Krtka se mnou? Díky za každý váš dar a s každým, kdo přispěje, ráda na Krtka zajdu. Domluvíme se.

Krutý Krtek není "obyčejné" divadlo. Je mi moc sympatické, že svým uměním přináší řešení. Pomáhá například seniorům, jezdí za nemocnými do LDN, hraje Ukrajinské, Vietnamské nebo Romské pohádky. Přináší radost lidem po celé republice.


Ne že bych letos chtěla rezignovat na řešení všech nejpalčivějších problémů lidstva, ale tak jsem si říkala, že je na čase podpořit projekt živého umění, svobody, radosti, něco, co leží v základu demokratické společnosti. Divadlo miluju, protože mě vždycky o kousek vytáhne mnoha směry (myšlenkově, emocionálně, výtvarně..) z mojí zaběhlé skořápky a to je jeden z nejvíc osvěžujících pocitů, co znám. A tenhle pocit bych chtěla dopřát divákům Krutého krtka, ať už jsou to lidé, kteří by se k takovému divadlu těžko dostávali nebo normoslavové jako já a vy.

-----------------------------------
Spočítala jsem, kolik jsme toho zatím podpořili, přátelé:
2018 - 108 pozdravů Slunci - pro Nadaci Via - 28 529 Kč
2019 - 21 dní bez stížnosti - pro Nadaci Via - 28 166 Kč
2020 - Pomoc pro samoživitelky v době korony - Klub svobodných matek - 68 770 Kč
2021 - Narozeninová písmenka - pro Mobilní hospic Ondrášek - 31 677 Kč
2022 - narodila se Matylda - za všechny peníze
2023 - Kupte mi k narozkám duševní zdraví - 37 700 Kč

Sečteno a podtrženo během pěti výzev jsme vybrali už 194 842 Kč!


Ty jo! Super! Takže letos překročíme dvě stě tisíc a začneme se považovat za dobročinné uskupení.

Podpořili jsme společně rozvoj komunitního života v ČR, rodiče samoživitele, děti na jejich poslední cestě a duševní zdraví dětí a mladých lidí. 

Tak k tomu teď přidáme ještě živé a společensky užitečné umění? Ať je ten obrázek celý.

Podpořte prosím teď se mnou divadlo, které pomáhá. Podpořte Krutého krtka.


PS: Letos nemám žádnou challenge, ale neuděláme po výzvě pořádnou párty? Co třeba narozeninový piknik?
Krutý krtek, z. s.
Krutý krtek je společensky užitečné divadlo, které se věnuje především sociálním tématům. Netvoříme mainstream a bez podpory Vás, laskavých dárců, partnerů a sponzorů, se neobejdeme. Děkujeme za Vaši přízeň a pomoc!
Divadelní soubor Krutý krtek, z. s., tvoří profesionální umělci, autoři, herci a výtvarníci, povětšinou absolventi Katedry alternativního divadla pražské DAMU. Od roku 2018 prostřednictvím netradičních divadelních projektů Krutý krtek otevírá společensky důležitá témata, která kulturním dialogem přispívají k rozvoji tolerance, stavění mostů. 

Díky Vaší podpoře naší činnosti může být Krutý krtek společensky ještě užitečnější! Pomůžete nám investovat do reprízování současných inscenací i tvorby nových projektů, do našeho rozvoje a růstu, propagace a rozšiřování okruhu spolupracovníků a partnerů. Děkujeme!

Tvorba Krutého krtka stojí na třech dramaturgických pilířích.

Loutkové inscenace nejen pro děti na motivy kultur národnostních menšin v českých školách a školkách (Romské pohádky, Vietnamské pohádky a Ukrajinské pohádky), ale také speciální loutková one-man show pro seniory Tajný deník.


Druhý pilíř produkce Krutého krtka tvoří venkovní zážitkové hry/bojovky/procházky, které v Praze zastupuje bojovka o samizdatu Expedice, zážitková noční jízda metrem Paláce pro lidi, v Liberci divadelní procházka po stopách vyhnaných Němců Odsunutí.

Tvorbu Krutého krtka doplňují jednorázové performance, které reagují na aktuální podněty. Takovými byly například Ostrůvky poezie, čtení básní na zastávkách pražské MHD v době pandemie COVID-19, nebo taneční happening Suché konstatování upozorňující na neviditelný problém klesající hladiny řek, toků a podzemních vod.

Cílem nejnovějšího projektu chystaného pro rok 2024 Umlčené hlasy je seznámit české diváky a čtenáře seznámit s myšlenkami a tvorbou osob, které se nemohou ve své zemi z politických, náboženských či jiných důvodů svobodně vyjadřovat. Soustředíme na projevy a texty, které zazněly v ruských soudních síních z úst falešně obviněných ve vykonstruovaných procesech.

Více informací o možnosti podpory partnerství najdete na https://krutykrtek.cz/pro-partnery/

Přeji hodně radosti nejenom s Krutým krtkem.

Hana Jarošová
1 004 Kč

Přeji hodně zdaru a děkuji za krásnou práci

Monika Urbánková
444 Kč

Krásné narozeniny 🌸

Domi

Hodně zdaru výzvě! A více osobně...

Kateřina Olmerová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Krutý krtek, z. s., projekt: Podpořte Krutého krtka