Martin Souček: Dárcovská výzva pro projekt Kolo pro ADAMA 2024

Roztočíme to v Bukovanech! Kolo pro ADAMA jede pro Lenku a Verču.

vybíráme od 6.2.2024
136 361 Kč
vybráno 136 % z 100 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již tradiční akce, kdy budeme v rámci zimní přípravy non-stop štafetově šlapat na handbike trenažerech v Bukovanské sokolovně. Termín: 9.-11. 2. 2024.
Celá akce je otevřená pro veřejnost, kdokoliv může zapojit své síly a poměřit své výkony.
A je to opět tady! Letos oslaví myšlenka „Kola pro ADAMA“ již páté narozeniny. Jednou z našich pravidelných akcích je již několikátým rokem společná zimní příprava s Adamem. 

Zůstáváme u osvědčeného modelu. Zázemí poskytne opět bukovanská sokolovna. Výzva je výzva, a tak tentokrát budou naše nohy regenerovat a pracovat budou naše paže. 

Zavázali jsme se totiž, že veškeré „bukovanské kilometry“ budou natočeny na trenažerech handbike, které budou zapůjčeny od Černých koní.
Náš tradiční partner SATRA přislíbil příspěvek 80 tis Kč do této sbírky za našich 800 km během víkendu 9 - 11.2.2024!

Zážitky z víkendu s vámi budeme sdílet na sociálních sítích, vy se můžete zajet podívat a případně se přidat přímo do Bukovan. Podpořit nás můžete i virtuálně a nahrávat vaše aktivity s hashtagy #koloproadama, @koloproadama.

Letošní ročník má konkrétní cíl – abychom zkvalitnili aktivní život jednomu z našich v minulosti obdarovaných dětí – Verči a její maminky, věnujeme vybrané prostředky na pořízení speciálního kola. Kolo s integrovaným nosičem, které usnadní přesuny a sportování celé rodině! Pokud se nám podaří vybrat více, zbylé peníze půjdou všechny do hlavní sbírky Kola pro ADAMA a pomůžou opět handicapovaným dětem.

Příběh Verči slovy její mamky Lenky, která se zároveň aktivně zapojuje jako dobrovolník v Kole pro ADAMA:
"Jsem máma dvou bezvadných dětí, které vychovávám již několik let sama. Dcera trpí vážným kombinovaným postižením. Veronika se narodila s genetickou epilepsií. Vlivem epilepsie nemluví, ale používá znakovou řeč a další alternativní komunikaci pro dorozumívání s okolím. Má zavedenou sondu do žaludku pro hlavní příjem stravy. Potýká se i s mnoha dalšími zdravotními problémy. I přes všechny peripetie, zůstává usměvavou holkou, která se nevzdává. Od malička se věnuje intenzivní rehabilitaci, logopedii, ergoterapii, hiporehabilitaci. Veronika miluje sport a jezdí na tricyklu (malé vzdálenosti a s asistencí, forma rehabilitace) a monoski, též s asistencí. Díky těmto speciálním pomůckám jsme sportovně aktivní a nejsme tak vyčleněni z okolního aktivního světa. Co by nám moc pomohlo na naší těžké cestě životem je speciální elektrokolo s možností umístění sedačky pro mou dceru a ujet spoustu kilometrů společně se synem a s dalšími kamarády. Prostě jít vstříc dalším zážitkům.
Zároveň těmito aktivitami bych ráda šířila myšlenku „aktivní s handicapem“ dále, dopřát sport dětem různého handicapu a dát okolí jasně najevo, my jsme tu také a chceme mezi vás. I proto jsem přijala nabídku stát se podporou týmu Kolo pro Adama a pomáhat dalším rodinám k získání kol, ať už tricyklu či handbike."
Kolo pro ADAMA z.s.
Kolo pro ADAMA je sportovní výzva pro všechny, kteří chtějí pomoci handicapovaným dětem na jejich cestě ke speciálním kolům.

5. ročník Kolo pro ADAMA

Kolo pro ADAMA je sportovní výzva pro všechny, kteří chtějí pomoci handicapovaným dětem na jejich cestě ke speciálním kolům (handbiky, tricykly). Máme za sebou čtyři úspěšné ročníky, během kterých jsme ve spolupráci s neziskovou organizací Černí koně předali kola 65 dětem. Vybrané finanční prostředky půjdou opět na výrobu těchto kol a nově i na podporu jiných potřeb rodin s handicapovanými dětmi - rehabilitace, pomůcky atd.

Zapojit se je snadné, a vy máte 3 varianty, jak nás podpořit.

Sami si zvolte výši a způsob daru:
  • jednorázový příspěvek
  • pravidelný měsíční příspěvek
Pomáhejte vlastním pohybem handicapovaným dětem po celý rok. Princip je snadný - sami si  určete vlastní motivaci - kolik Kč přispějete za každý kilometr své aktivity. Své pohybové aktivity zapište do evidence na našich stránkách, na konci měsíce sečtěte kilometry a odpovídající částku pošlete do naší sbírky.
Smyslem naší výzvy je společně po dobu 9 dní sportovat – jezdit na kole, běhat, chodit, jezdit na koloběžce, inline bruslích, plavat. Každý vykázaný kilometr uskutečněný po dobu výzvy se započítá a naši partneři promění kilometry na peníze, za které nezisková organizace Černí koně vyrobí speciální kola pro handicapované děti, pomůžeme rodinám s financováním rehabilitací, pomůcek aj.

Vaše kilometry vykazujte pomocí
formuláře na našich stránkách, kde najdete veškeré detaily.

Celá akce bude zahájena na závodě
Letovická24, kde bude po celou sobotu 27. 7. připraven bohatý rodinný program. Přijďte nás pozdravit, zajezdit si, užít si společný čas! Registrace je již spuštěna a startovní závodní listina se rychle plní!
Více a hodně obsahu najdete na www.koloproadama.cz
Pokud máte rádi sociální sítě tak se přidejte do Facebook skupiny Kolo pro ADAMA nebo nás sledujte na Instagramu.

Ať se daří natočit v Bukovanech kilometry a podpořit Verunku a její maminku 💚

Jana Terblová
500 Kč

Je nám ctí

Radim Kryštůfek
500 Kč

Ať brzy vyberete potřebnou částku.

Vítězslav Zůbek
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Kolo pro ADAMA z.s., projekt: Kolo pro ADAMA 2024