Mölnlycke Health Care s.r.o.: Dárcovská výzva pro projekt Konkrétní materiální pomoc lidem s nemocí motýlích křídel

Mölnlycke pro motýlí křídla

vybíráme od 3.1.2024
1 400 Kč
vybráno 1 % z 100 000 Kč

zbývá

244 dní

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Mölnlycke je hrdým partnerem DEBRA Česká republika a dodavatelem moderních obvazových materiálů pro hojení akutních i chronických ran.
DEBRA ČR pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel a podporuje jejich rodiny. Je také aktivním členem DEBRA International a zapojuje se do výzkumu léčby této nemoci. Přidejte se i vy a podpořte pacienty s nemocí motýlích křídel.
Kůže křehká jako motýlí křídla... pro většinu z nás něco nepředstavitelného, pro 360 lidí z ČR každodenní realita. Nemoc motýlích křídel je vzácné vrozené dědičné puchýřnaté onemocnění. Nemocní neznají den bez bolesti. Puchýře a otevřené rány se navíc netvoří jen na kůži, ale i na sliznicích v ústech a trávicím traktu. Dostatek kvalitního ošetřovacího materiálu je pro ně zásadní. Díky i této sbírce ubyde rodinám starost o hmotné zajištění pomůcek, které usnadňují hojení a chrání křehkou kůži.
 
Nemoc motýlích křídel znamená pro rodinu velkou finanční zátěž. Proto využívá DEBRA ČR veřejnou sbírku. Z ní hradí především ošetřovací materiály a přímořskou léčbu. Mořská voda a přímořské klima má velmi blahodárné účinky na stav kůže pacientů, který se projevuje i několik měsíců po návratu. Důležitý je i příznivý vliv na psychiku. Na přímořské ozdravné pobyty vyslala DEBRA ČR v letošním roce 23 pacientů a z veřejné sbírky na tento účel darovala téměř 750 000 Kč. 
 
Zcela zásadní jsou kvalitní ošetřovací materiály. Ačkoliv zdravotní pojišťovny hradí celou řadu věcí, jako např. tzv. atraumatické krytí, bez kterého se pacienti neobejdou, je tu stále spousta desinfekcí, mastí, krémů a obvazů, které hrazeny být nemohou. Naštěstí je tu DEBRA a nikdo z lidí s nemocí motýlích křídel v Česku se nemusí omezovat a může mít ty nejlepší ošetřovací materiály v potřebném množství. Za ošetřovací materiály, pomůcky a speciální výživu bylo od ledna do září 2023 vydáno z veřejné sbírky přes 650 000 Kč. 
DEBRA ČR, z.ú.
Nemoc motýlích křídel znamená pro rodinu velkou finanční zátěž. Proto využívá DEBRA ČR veřejnou sbírku. Z ní hradíme nejlepší ošetřovací materiály, výživové doplňky, vybavení, pomůcky, ale třeba i vzdělávání či osobní asistenci, čímž se snažíme zajišťovat co nejvyšší kvalitu života pacientů.
Nemoc motýlích křídel znamená pro rodinu velkou finanční zátěž. Proto využívá DEBRA ČR veřejnou sbírku. Z ní hradíme nejlepší ošetřovací materiály, výživové doplňky, vybavení, pomůcky, ale třeba i vzdělávání či osobní asistenci, čímž se snažíme zajišťovat co nejvyšší kvalitu života pacientů.
 
Za každý váš příspěvek vám moc děkujeme! Poděkovat vám chtějí i sami “Motýlci”. Podívejte se na fotky toho, co konkrétně díky vám našim pacientům pořizujeme a také, co vám “Motýlci” vzkazují. 


Z této sbírky je hrazeno:

  • ošetřovací materiál (dezinfekce, masti, obvazy, …)

  • doplňková strava

  • zdravotní pomůcky - antidekubitní podložky, matrace, invalidní vozíky, příslušenství

  • přímořská léčba

  • podpora vzdělávání - vybavení, kurzy

  • vybavení domácnosti pro potřeby pacienta s EB

  • odborné služby v místě bydliště (psychoterapie, rehabilitace, asistence ad.)

  • ostatní pomůcky

dále z ní může být financován:

  • ošetřovací materiál a vybavení klinického EB Centra

  • projekty DEBRA ČR, z.ú.

  • výzkum léčby pacientů s EB

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
DEBRA ČR, z.ú., projekt: Konkrétní materiální pomoc lidem s nemocí motýlích křídel