Filip Kaleja: Dárcovská výzva pro projekt Kreativní a Literární klub Notička

BENEFICE PRO LILLY

vybíráme od 13.12.2023
1 200 Kč
vybráno 1 % z 100 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pořádáme benefiční koncert na podporu malé Lilly, která to již v tak útlém věku nemá jednoduché a potřebuje finanční pomoc na rehabilitace. 


Lilly je ve vývoji velmi vzdálená svým vrstevníkům, aby mohla začít dělat kroky vpřed, potřebuje uhradit rehabilitace

Jsem maminka jediné dcery Lilly Ann. Dcera od 1,5 roku věku přestala spolupracovat a posouvat se ve vývoji v tempu jejích vrstevníků, jako by se zastavil čas. Po několika vyšetřeních byly stanoveny diagnózy - autismus, ADHD, opožděná vada řeči (Lilly vůbec nemluví) a těžká mentální retardace. Dnes jsou Lilly 4 roky a začínáme s rehabilitacemi, které by jí měly pomoci odnaučit chůzi po špičkách, protože jinak nechodí, zlepšit motoriku a naučit dceru lépe se soustředit a vnímat okolí.

Stále ještě čekáme na výsledky z genetiky a doufáme, že nepřibude nějaké nemilé překvapení v podobě další diagnózy. Velkou naději nám dávají již zmíněné rehabilitace, které však musím hradit sama, finančně na to však nestačím. Chci pro svou dceru udělat to nejvíc, co je v mých silách, aby se mohla i nadále vyvíjet a žít v budoucnu plnohodnotný život. Za každou finanční podporu pro Lilly předem moc děkuji.
Ostravská Nota z.s.
Představujeme Vám náš Kreativní kroužek Notička. V notičce máme 15 dětí. Děti, navštěvujicí náš kroužek, mají kde plnohodnotně a efektivně trávit svůj volný čas. V rámi tohoto kroužku, si děti vyrabí tématicky zaměřené výtvarné výrobky, zajimají se také o práci s krystali. Pořádáme pro ně tématicky zaměřené akce například Haloweenská, Mikulášská a Vánoční. Děti se podilí na připravách těchto akcí výrobou výzdoby, výrobou masek. Na jaře a v létě přištího roku, plánujeme s dětmi výlety do muzeí, zabavných parků a na divadelní představení. O všechny tyto aktivity se starají dobrovolní pracovníci. Tímto bychom Vás chtěli poprosit o podpoření našich akcí, výletů i kreativních kroužků. Potřebovali bychom: Danné položky, jsou rozpočítany na jedno dítě na rok. Spotřební materiál na kreativní kroužky - 200Kč Vstupy do muzeí a zabavních parků - 500Kč Tematicky zaměřenné akce - 500Kč Literární klub Notička je určen pro děti základních a středních škol, které se chtějí naučit základy tvůrčího psaní a vyzkoušet si napsat vlastní povídku. Díky tomu si mohou zábavnou formou rozvíjet svůj jazyk a představivost nebo rozšiřovat slovní zásobu. Členům Notičky je k dispozici knihovnička, kde naleznou literaturu romských autorů a autorek.

Pro malou Lilly ♥️

Lucie Owczarzyová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Ostravská Nota z.s., projekt: Kreativní a Literární klub Notička