Uljana Černohorská: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte ženy bez domova

Dárcovská výzva Starší ségry pro ženy bez domova

vybíráme od 3.12.2023
1 171 Kč
vybráno 6 % z 20 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Poskytni trochu tepla těm nejzranitelnějším z nás. Svým příspěvkem zajistíte ženě bez domova chvíli v teple, sprchu, povzbuzující aktivity a zároveň přispějete na zimní provoz centra pro ženy v tísni na Palmovce. 
Na co peníze využijeme?

200 Kč: Sprcha a hygienické potřeby - Mnoho žen bez domova nemá možnost se v klidu zadarmo umýt. Kvůli tomu trpí psychickou nepohodou a zdravotními problémy. Díky příspěvku v této výši se ženy u nás mohou osprchovat, vzít si hygienické potřeby a žít důstojnější život.

500 Kč: Teplo a světlo pro ženy - V zimě je život na ulici náročný a míst, kde ženy bez domova mohou trávit čas v teple a zároveň v bezpečí, není mnoho. Díky tomuto příspěvku se k nám ženy mohou přijít ohřát a odpočinout si v době, kdy teploty na ulicích sahají k nule.

800 Kč: Aktivity a sociální práce - Hledání bydlení, práce nebo podpora v řešení dluhů žen v nouzi je každodenní práce našich pracovníků. Nabízíme ale i posilující, terapeutické a relaxační aktivity. Díky vaší podpoře můžeme ženám v nouzi pomáhat naplno!

2 000 Kč: Provoz komunitního centra - Tímto nám pomáháte nejen s platbami za energie, ale i s dalšími provozními nebo neočekávanými náklady (typu rozbitá pračka). Díky tomu u nás ženy mohou přes zimu trávit čas bez většího omezení.
 
Děkujeme, že myslíte na ženy v nouzi. 🧡
Jako doma - Homelike, o.p.s.
Jako doma – Homelike, o.p.s. je nezisková organizace, která se věnuje ženskému bezdomovectví a spolu s ženami bez domova se učí, jak jim pomoci. Našimi prostředky jsou partnerství a participace, empowerment (posílení), vytváření bezpečného prostředí, genderová citlivost a spolupráce lidí s domovem a bez domova.
V listopadu 2017 jsme otevřeli komunitní centrum pro ženy a trans osoby bez domova, kde mohou trávit čas bez větších omezení, společně vaří, zapojují se do chodu centra, pouštějí si filmy. 

Mohou se zde osprchovat, vyprat si, najíst se, dostat oblečení a hygienické potřeby, zároveň zde najdou posilující, terapeutické i relaxační aktivity – jóga, arteterapie, výuka jazyků, divadelní skupina, sebeobrana apod. V neposlední řadě se zde pořádají komunitní aktivity pro širokou veřejnost, kde opět dochází k propojování lidí bez domova i s domovem.

Ženy bez domova se velmi často setkávají s násilím a nesou si neošetřená několikanásobná traumata z dětství i dospělosti, i proto se Jako doma ve svých aktivitách a v celkovém fungování zaměřuje na to, jak ženy posilovat, vytvářet bezpečné prostředí a řešit s nimi problematiku násilí.

Dalším projektem organizace Jako doma je Jídelna Kuchařek bez domova. Tu můžete podpořit zde.

#PSM 💪

Jitka Plšková
50 Kč

❤️

Zuzana Čentíšová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Jako doma - Homelike, o.p.s., projekt: Podpořte ženy bez domova