Jája Koštejnová: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA VOLÁ ... po své druhé části

Pojďme přispět na novou třídu

vybíráme od 30.11.2023
151 984 Kč
vybráno 51 % z 300 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Každým rokem ve škole přibývají další děti a zároveň s tím ubývá místo v již zrekonstruované části Horního Mlýna. Volné prostory ještě jsou, ale potřebují rekonstrukci. A na rekonstrukci jsou potřeba peníze. Nějaké už máme, na novou střechu stačit budou, ale na třídu bude třeba další. Pojďme tedy spojit síly a zkusme dát dohromady pěknou kupičku zlaťáků...
Milí rodiče, kamarádi, přátelé školy a školky!
Nejsem velký řečník, a tak půjdu rovnou k věci. Už dlouho mám v hlavě, že bych se ráda podílela, přispěla, prostě sehnala nějaké peníze na další opravy našeho milého mlýna a výstavbu všeho, co je potřeba.
Peníze na dostavbu střechy máme, ale jak dál? Jdu za vámi s prosbou. Asi si někdo řekne - teď? Před Vánocemi? A nebo možná právě teď...
Sbírka pro náš mlýn Darujme.cz - ŠKOLA VOLÁ ... po své druhé části běží už dva roky a zatím jsme získali 153.945kč (ke konci listopadu). Co zkusit tuto částku zdvoj - nebo ztrojnásobit? Můžeme společně sledovat, jak peníze přibývají :). Myslím si a doufám, že všichni chceme stejnou věc. Aby naše děti a průvodci měli slušné zázemí.
A od září potřebujeme novou třídu.

Co je pro nás důležité?
- chceme, aby děti byly zdravé a šťastné
- aby běhaly na čerstvém vzduchu
- aby byly v bezpečí
- aby měly kamarády
- aby do školky a do školy chodily rády
- aby se naučily vše důležité
- a další a další...
Odpovězme si sami

Všechny tyto "věci" určitě převládají nad novým drahým oblečením, hračkami... Vím, že se blíží Vánoce. Možná by váš příspěvek mohl být pěkný dárek vašim vnučkám, neteřím, kamarádům, kteří naši školu navštěvují. Navíc si dar můžete odečíst ze základu daně! Potvrzení vám bude vystaveno...

Mně se moc líbí heslo - NENÍ MALÉHO DARU.



ZE SRDCE ZA NAŠE ŠKOLÁKY DĚKUJEME
Spolek pro rozvoj svobodného vzdělávání, z.s.
Donoři - kmenoví rodiče - dali co měli... někteří dávali déle... pracovali všichni... nyní už to finančně sami nezvládneme. Potřebujeme pomoci. Je nutné opravit i druhou část bývalé hospodářské budovy na Horním Mlýně v Chotěboři.
Jsme Svobodná škola Chotěboř a provozujeme inovativní školu, která funguje od roku 2016/17. Děti rostou a  již vzděláváme i děti na druhém stupni. A s tím souvisí potřeba nových prostor.
Poslední  roky naše škola sídlí v malebném
údolí řeky Doubravy, kde pro ni postupně budujeme zázemí. Přestavěli jsme bývalou stodolu a využíváme maringotky.  S dostavbou bychom však potřebovali pomoci…chybí nám ještě jedna učebna.



Chceme a potřebujeme být spolu, ale prostory, které v současné době užíváme, nám nestačí. Chceme to tu mít hezké a bezpečné nejen pro naše děti, ale také pro spoluobčany procházející údolím řeky Doubravy. Konkrétně bychom potřebovali dostavět druhou část hospodářské budovy. Je třeba postavit krov a novou střechu, zařídit v podkroví ještě jednu malou učebnu, dále sklad, sociální zařízení a kuchyňský kout pro děti. Předpokládaný rozpočet z roku 2021 je 3,5 mil Kč. Prostřednictvím rodičů, darů podporovatelů a získaných grantů zde bylo zainvestováno už cca 8 mil Kč. Rodiče a přátelé školy nám dávají nejen peníze, ale i svůj čas a energii při brigádách, bohužel na stavební materiál a odborné práce peníze nezbývají.

Není malého daru.
Pomůžete?

Více informací o nás můžete najít na našem webu či facebooku.

První část už máme... všichni se sem ale nevejdeme....


A na druhou část už sami nestačíme.....

Jarda a Míša, aby tam náš kluk mohl chodit i do školy.

Jaroslav Máca

na novou třídu

Králíček, Kapříček a Prasátko

Skvělý projekt hoden podpory!

Vendula Marková
500 Kč

Do začátku :-)

Josef Koštejn
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Spolek pro rozvoj svobodného vzdělávání, z.s., projekt: ŠKOLA VOLÁ ... po své druhé části