DODO Group: Dárcovská výzva pro projekt Obědovka

DODO pro Zachraň jídlo

vybíráme od 30.11.2023
3 000 Kč
vybráno 15 % z 20 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Technologicko-logistická společnost DODO a spolek Zachraň jídlo spojily své síly již v březnu 2022, aby společně bojovaly proti plýtvání jídlem a přinesly pozitivní změny do životů těch, kteří to potřebují. I letos chtějí zaměstnanci společnosti DODO, v období kolem Vánoc, podpořit spolek Zachraň jídlo také finančně a proto jsme se zapojili do sbírky nazvané Obědovka.
DODO a spolek Zachraň jídlo od začátku své spolupráce darovalo neuvěřitelných 32 065 obědů do azylových domů. V roce 2022 jsme rozvezli 13 558 obědů a v roce 2023 jsme dosud doručili 9 621 obědů, přičemž očekáváme celkové číslo kolem 11 000 za rok 2023. To jsou čísla, která vypovídají o naší vášni a odhodlání.

Věříme v maximální využití surovin a jídla, ohleduplný přístup k životnímu prostředí a efektivní využívání zdrojů. To je naše poslání a je to to, co spojuje DODO a spolek Zachraň jídlo. Věříme, že naše společnost musí být hnacím motorem pozitivních změn.

Proč jsme se spojili právě se spolkem Zachraň jídlo?
  • Velkou část DODO podnikání tvoří rozvoz potravin i hotového jídla, je proto v našem zájmu, aby byla každá surovina i porce jídla maximálně využita.
  • Uvědomujeme si, že ohleduplný přístup je klíčový pro budoucnost naší planety (až 1/3 jídla na světě se vyhodí🤯)
  • DODO i spolek Zachraň jídlo věří, že jako společnost musíme hledat a nacházet způsoby, jak efektivněji využívat již vynaložené zdroje. To vše s cílem dlouhodobého snižování negativních dopadů na životní prostředí.
Sledujte průběh naší interní dárcovské výzvy na této stránce. Chceme vám poděkovat za vaši podporu a za to, že nám pomáháte dále šířit pozitivní dopady na naše okolí.

Tým DODO
Zachraň jídlo, z.s.
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Co je Obědovka?
I obyčejné teplé jídlo je ohromná pomoc, když se snažíte znovu postavit na vlastní nohy. Koupí Obědovky nám pomůžete zachránit nevydané obědy z jídelen a doručit je k potřebným do sociálních zařízení.
  
Přes snahu provozovatelů co nejlépe plánovat, zbyde v každé firemní jídelně denně až 20 porcí teplého jídla. To je zhruba 72 000 nevydaných jídel denně. 72 000 vyhozených šancí nasytit ty, kteří si sami teplý oběd dovolit nemohou. 

Pomozte nám to změnit. Stačí málo.
  • za 500 Kč zachráníme 20 porcí a nasytíme 20 lidí v nouzi 
  • za 1 000 Kč zachráníme 45 porcí a nasytíme 45 lidí v nouzi 
  • za 4 000 Kč zachráníme 200 porcí a nasytíme 200 lidí v nouzi
Staňte se pravidelným dárcem. ‘‘Obyčejné‘‘ teplé jídlo každý den může dlouhodobě obrátit život k lepšímu. Ne nadarmo se přeci říká, že s prázdným žaludkem nám to nemyslí.

Přispěj teď! Lepší darovat než vyhazovat.

Obědovka jako dárek? No jasně! Máme pro vás dárkový poukaz, který vám automaticky zašleme e-mailem po zadání daru.

Jak váš příspěvek využijeme? 
Přebytečné jídlo dostaneme od jídelen zdarma. Potřebujeme ovšem pokrýt náklady na řízení procesu darování, oslovování nových jídelen a příjemců, správu a vývoj mobilní aplikace a webu, které darování usnadňují. Komunikační aktivity včetně komunikace s úřady a ministerstvy, aby bylo možné už v roce 2024 darovat pokrmy i ze školních jídelen.
Pomozte nám, aby se darování zbylých, hotových jídel stalo běžnou praxí v celé ČR.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zachraň jídlo, z.s., projekt: Obědovka