Vojtěch Štorc: Dárcovská výzva pro projekt Pátý stupeň - advokační aktivity Asistence, o.p.s.

Vojtěch Štorc

vybíráme od 20.11.2023
0 Kč
vybráno 0 % z 150 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj 
Ahoj 
Asistence, o.p.s.
V roce 2022 jsme otestovali pilotní projekt Pátý stupeň, v rámci kterého 5 lidí s postižením mohli využívat osobní asistenci v takovém rozsahu, v jakém ji opravdu potřebují, tedy ne jen 5 hodin denně, na kolik jim vystačí stávající výše příspěvku na péči. Otestovali jsme tak individualizovaný systém podpory, který by umožnil svobodně žít dalším tisícům lidí s postižením. V současnosti usilujeme o prosazení zákona, který by zavedl individualizovaný systém podpory. Pomozte nám s tím. Více na www.patystupen.cz.
Stávající systém příspěvků na péči je nevyhovující. Nejvyšší, čtvrtý stupeň vystačí maximálně na 5 hodin pomoci denně. Někteří lidé s postižením ji ale potřebují mnohem více. Proto navrhujeme zavedení pátého, individualizovaného stupně příspěvku na péči. Aby každý mohl využívat tolik péče, kolik opravdu potřebuje!

Kačka, Michal, Kristýna, Michal a Lenka měli v roce 2022 osobní asistenci v takovém rozsahu, v jakém potřebují, tedy ne jen 5 hodin denně, na kolik jim vystačí stávající výše příspěvku na péči. Otestovali jsme tak individualizovaný systém podpory, který by umožnil svobodně žít dalším tisícům lidí s postižením. V současnosti usilujeme o prosazení zákona, který by zavedl individualizovaný systém podpory. Pomozte nám s tím.
Více na www.patystupen.cz.



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Asistence, o.p.s., projekt: Pátý stupeň - advokační aktivity Asistence, o.p.s.