Valentyn Shkriba: Dárcovská výzva pro projekt Pomoc Ukrajině

Sbírka peněz z koncertu tributu Volodymyra Ivasyuka

vybíráme od 12.9.2023
8 115 Kč
vybráno 41 % z 20 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zde můžete také přispět nadaci Help Ukraine, pro kterou během kampaně vybíráme peníze. Při podpore Nadace Via.
Kdo byl Volodymyr Ivasyuk? Hudebník, skladatel, zpěvák, velký ukrajinský patriot. Žil pouhých 30 let, během nichž stihl dát světu mnoho nádherných písní, až 107! Ale především to byl Volodya - mladý kluk, společenský, veselý, oblíbenec dívek. Nebýt nelítostné mučírny Sovětského svazu, která ho zahnala do hrobu, kdo ví, kolik hudby mohl napsat?
Na tomto tribute-koncertě se seznámíte s hudbou tohoto génia, kterou napsal ve vašem věku, kdýž měl 16-30 let. Představíme vám ho, provedeme vás jeho diskografií a nakonec si společně zatančíme na jeho nesmrtelné hity. Náš koncert se uskuteční ve Skautském institutu, v sále Studio.
Zároveň budeme zbírat finanční prostředky pro nadace, které pomáhají Ukrajincům v Česku. Nadace Via vybranou částku zdvojnásobí až do výše 10000 Kč. 

Seznamte se s organizátory:
Valentin Shkriba je ukrajinský student Univerzity Karlovy. Od prvních dnů války pomáhal ukrajinským studentům prchajícím před válkou do Prahy. Za to obdržel v roce 2023 Mimořádnou cenu rektorkyne Univerzity Karlovy.
Diana Harnik je proaktívní ukrajinská studentka Univerzity Karlovy, kterou válka donutila uprchnout do Prahy. Aktivně pomáhala svým kolegům adaptovat se v České republice. Podílela se na mnoha studentských pomocných akcích, organizovala konverzační kurz češtiny pro Ukrajince a mnoho dalšího. 
Nadační fond POMOC UKRAJINĚ
Cílem našeho Nadačního Fondu je všeobecná podpora Ukrajiny, ochrana její suverenity a pomoc ukrajinskému národu v boji proti ruské vojenské agresi. Díky úzké spolupráci Nadačního fondu POMOC UKRAJINĚ s Velvyslanectvím Ukrajiny v České republice jsme schopní zajistit dodávku všeho nejpotřebnějšího právě těm, kteří to potřebují nejvíce.
Neustále monitorujeme aktuální potřeby lidí, kteří zůstali v nejvíce zasažených oblastech Ukrajiny. Kharkiv, Kyiv, Mykolaiv, Chernihiv, Sumy, Zhytomyr, Kherson a další všemi námi milována, krásná města, která od 24.4.2022 zažívají opravdové peklo, způsobené ruskými vojáky. 

My, Ukrajinci, kteří se aktuálně nacházíme tisíce kilometrů od naší rodné Země, jsme odhodlání udělat vše, co je v našich silách, abychom pomohli naší Ukrajině a naším spoluobčanům, kteří se náhlé stali oběťmi krute, nelidské války. 

Díky úzké spolupráci Nadačního fondu POMOC UKRAJINĚ s Velvyslanectvím Ukrajiny v České republice jsme schopní zajistit dodávku všeho nejpotřebnějšího právě těm, kteří to potřebují nejvíce. 

Dnes každý pomáhá tak, jak to nejlépe umí. Jsme nesmírně vděční všem a každému za ten soucit, který projevujete, podporu jakéhokoliv druhu včetně té finanční, kterou můžete vyslovit zasláním příspěvku v jakékoliv výši na naše účty. 
Jen spolu to zvládneme!


Sho

Lala Rud
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond POMOC UKRAJINĚ, projekt: Pomoc Ukrajině