Vendula Kelbichova: Dárcovská výzva pro projekt Podpora Nepanikař

Moravský Ultramarathon - 7 marathonů v 7 dnech

vybíráme od 25.6.2023
6 250 Kč
vybráno 52 % z 12 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sedm etap, každá o délce marathonu (tj. cca 43 km) s nastoupáním okolo 900 výškových metrů v každé etapě. To je Moravský Ultramarathon s celkovou délkou 301 km za týden. Startuje se příští neděli 2.7. a poslední etapa bude 8.7. MUM je jeden z nejnáročnějších ultramarathonů v České republice. Všechny etapy jsou v oblasti Drahanské vrchoviny. Podle městečka, ve kterém startují jsou to následující etapy: Lomnická, Boskovická, Blanenská, Tišnovská, Olešnická, Bystřická a Cimrmanova (Lomnice). 
Po velkém rozmýšlení se mi nakonec povedlo získat odhodlání opět se přihlásit na běžeckou brutalitu, peklo a totální masakr Moravský Ultramarathon MUM - 7 marathonů v sedmi po sobě jdoucích dnech MUM - Moravský Ultramaraton - 7 x Maraton v 7 dnech - Domů (ultracau.cz). Opět se chci pokusit vynaloženou energii do uběhnutí 300 km/týden investovat i do něčeho užitečného a pomoci tam, kde je potřeba. Letos jsem si vybrala neziskovou organizaci Nepanikař z.s. Nepanikař - První pomoc při psychických potížích (nepanikar.eu) . Nepanikař je tým psychologů, krizových interventů, ajťáků a sociálních pracovníků. Organizace funguje 5 let. Jsou zde, když někdo potřebuje pomoci, nasměrovat nebo s někým sdílet své starosti. Fungují zdarma a dostávají se do kontaktu i s lidmi, kteří přemýšlejí nad sebevraždami nebo sebepoškozením. Stojí za úplně novou mobilní aplikací pro pomoc lidem s duševním onemocněním. Počet stažení této aplikace přesáhl již půl milionu stažení. V reakci na COVID pandemii založili také chat a e-mail poradnu. V množství kontaktů na chatu a mailu jsou po lince bezpečí druhou nejčastěji kontaktovanou organizací. V souvislosti s tornádem na Jižní Moravě organizovali pomoc na místě ve spolupráci s IZS.

Podporou neziskové organizace Nepanikař přispějete na její fungování, supervize a vzdělávání jejích poradců a možnost organizování workshpů na školách. Supervize a vzdělávání jsou pro ně velmi důležité, aby smohli být ještě lepší. 

Cílem této výzvy není jen finanční podpora Nepanikař z.s., ale také upozornění na to, že existují organizace, krizová centra a poradny a krizové linky, kde jsou vyškolení poradci, kteří jsou vždy ochotni pomoci, když je někomu ouvej. Tato pomoc funguje zcela zdarma a o její existenci se příliš nemluví. V České republice podle statistik ukončí život sebevraždou 1300 lidí ročně. V letech 2021 a 2022 se tento počet zdvojnásobil. Většina lidí řeší psychické problémy svépomocí, pouze 6% vyhledá odbornou pomoc. Ve vypjaté život ohrožující situaci je důležitá komunikace. A pro to slouží krizové linky, jejichž poradci dokáží poradit a pomoci.     
Nepanikař z.s.
Chceš podpořit aplikaci Nepanikař, která pomáhá lidem s duševním onemocněním?
Aplikace Nepanikař je mobilní aplikace, která pomáhá lidem s duševním onemocněním konkrétně s depresemi, úzkostí, panickými atakami, sebepoškozováním, sebevražednými myšlenkami a poruchami příjmu potravy. 
Aplikace je ZDARMA a můžete si ji stáhnout na Google Play nebo v App Store. 
 
Během jednoho a půl roku pomáháme více než 100 tisícům uživatelů a jen v České republice jsme zachránili 103 životů. 
 
Aplikace je přeložena do 9 jazyků, takže pomáhá v celém světě (140 zemí). 
 
Všichni jsme dobrovolníci a protože je aplikace zdarma, nemáme z ní peníze. To je důvod, proč hledáme nové hrdiny, kteří nám chtějí pomoci. 
Podpořte prosím naši aplikaci a pomozte nám ji vylepšovat. 
 
Pokud jste společnost a podpoříte nás částkou 10 000,- Kč a více, vložíme vaše logo do naší aplikace a na naši webovou stránku.

Drž se, Vendy, ať se ti dobře běží!

Helena Kunesova
500 Kč

Vendy je jednicka ;)

Veronika Smutná
250 Kč

Vendy, máš můj velký obdiv!

Martin Křováček
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nepanikař z.s., projekt: Podpora Nepanikař