Anna Geroová: Dárcovská výzva pro projekt Nová škola pro Přírodní školu

Vzhůru na Mount Everest!

vybíráme od 12.6.2023
60 046 Kč
vybráno 170 % z 35 396 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cože? Džomolangma uprostřed středních čech? Chtěli bychom podpořit probíhající výstavbu nové školy pro Přírodní školu. Proto jsme se rozhodli, že za jediný den zdoláme nejvyšší horu světa! Nehodláme se vypravit do Himalájí, zdoláme ji přímo tady u nás, jižně od Roudnice nad Labem. Dohromady 63 krát vyběhneme nebo vystoupáme od přistávací plochy nad Rovným na vrchol Řípu (převýšení 140m, délka trasy cca 868 m - viz mapa). Naše horolezecká skupina čítá čtyři členy, každý z nás tak musí k rotundě sv. Jiří vystoupat 16 krát.  Bude to možná záležitost na celý den, možná se výstup protáhne do noci. Budeme rádi, pokud naši snahu budete sledovat a podpoříte ji darem nebo se k nám připojíte a ušetříte nám pár výšlapů.
Současně se jedná o studijní projekt - naším cílem je kromě přímé podpory Přírodní školy také získávání zkušeností a ověření postupů uplatňovaných ve fundraisingu. Funkčnost kampaní, úspěchy i neúspěchy našeho úsilí, Vaše dary a zprávy vyhodnotíme (samozřejmně anonymně). Budeme rádi za zpětnou vazbu od Vás a to ať se rozhodnete nás podpořit či ne. 

Závěry a zkušenosti využijeme pro stanovení dalších strategií pro podpůrné financování vybraných aktivit naší školy (například fond podpory studujících apod.), ale i jakýchkoliv dalších veřejně prospěšných a neziskových aktivit, které nás v budoucnu zaujmou.

Naše cílová částka je násobkem počtu členů naší výpravy, tedy 4, a počtu metrů nad mořem nejvyšší hory světa , tedy 8 849. To dává rovných 35 396 Kč.
Tak co, jdete do to s námi?

14.6.2023
Dobré ráno!
Budík na 3:50 abychom pro Vás nafotili východ slunce přímo z Řípu. Je skoro devět a naše horolezecká výprava má za sebou neuvěřitelné  2/3 cesty! Ještě ale nekončíme, počasí nám přeje, na slunce koukáme od rána a doufáme, že nám to vydrží.
Děkujeme za neuvěřitelnou podporu a zprávy, které nám chodí, moc si roho vážíme a doufáme, že s námi zůstanete až do konce.

Poslední aktualizace:
Po 8h31min jsme úspěšně ukončili stoupání na vrchol Mt. Everestu, který jsme s přehledem dobyli. Naše skupina dohromady nastoupala 16 650 výškových metrů a to na vzdálenosti 85 km.

Také nás na chvíli přišla podpořit druhá expediční skupina (12 osob), která přispěla dalšími 2 550 výškovými metry, díky kterým jsme se na Mount Everest dostali dokonce DVAKRÁT, za což jsme jim nesmírně vděční. “

Vděční jsme především za to, že jste tu po celou dobu naší cesty byli s námi a věřte, že bez vás, bychom to nedali.
Jen díky vám jsme se dostali na vrchol nejvyšší hory světa!

Teď jsme úplně strhaní, takže kompletní vyhodnocení vám zašleme až se dáme do kupy. 
Ještě jednou díky za vaši podporu.
Gymnázium Přírodní škola, z.ú.
Po 6 letech hledání, stovkách jednání se Přírodní škola snad letos nastěhuje do nové budovy na Praze 5 – Velké Ohradě. Prostory nové budovy však musíme stavebně upravit, abychom se sem mohli na začátku školního roku 2023/2024 nastěhovat. Cena za stavební úpravy, vzešlá z tendru, je však vyšší, než byl kvalifikovaný odhad na začátku projekčních prací a v současné chvíli nemáme finanční rezervy, které by navýšení pokryly.
Po téměř šesti letech intenzivního hledání, návštěvách desítek různých objektů, stovkách hodin jednání se naděje dosažení nového dlouhodobého sídla Přírodní školy stala téměř realitou.



Na začátku března jsme se dozvěděli výsledky výběrového řízení na adaptaci prostor na Velké Ohradě. A i když je cena stanovená vítěznou firmou reálná, bohužel přesahuje původní odhady a tedy i finanční balík, který se nám podařilo zajistit a to o cca tři miliony korun (25% odhadované ceny). Je to mj. způsobeno turbulencemi na trhu, inflací a dalšími faktory, které jsme nemohli ani při nejlepší snaze ovlivnit. I tak se v průběhu projektu a tendru podařilo výslednou částku výrazně zlevnit.

Takže, co dál?

V současné době nevidíme žádné jiné dlouhodobější řešení. Proto se určitě pokusíme i zbývající potřebné finance co nejdříve zajistit, abychom se podle plánu mohli v září stěhovat.

Proto se obracíme na vás všechny se smělým dotazem, jestli ve svém okolí nemáte někoho, kdo by třicet let fungující netradiční školu – Vaší školu, tedy  Přírodní školu, podpořil finančním darem nebo bezúročnou půjčkou. Více informací o dalších formách podpory.

per aspera ad schola

Líný Kocour

Jdete na malinovku

Filip Mašek
20 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Gymnázium Přírodní škola, z.ú., projekt: Nová škola pro Přírodní školu