Lukáš Popelka: Dárcovská výzva pro projekt Nová škola pro Přírodní školu

Studenti čistí Roudnici n. L. pro budoucnost Přírodní školy

vybíráme od 8.6.2023
5 000 Kč
vybráno 17 % z 30 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
  Uklízíme Roudnici nad Labem! Úklid startuje již v sobotu 10. 6. S odpadky se budeme prát až do čtvrtka příštího týdne. Kolik myslíte, že jsme schopni odpadu nasbírat? Naším cílem je 12 kg. 12 kilogramů nasbíraného odpadu z komunikací, lesů a obydlených částí nám dá určitě zabrat, ale bude to stát za to!  

  Určitě nás nezapomeňte sledovat a pokud byste chtěli podpořit naši aktivitu, můžete zde na naší dárcovské výzvě. My už vyrážíme, Roudnický odpade, jdeme si pro tebe!
  Proč to ale vlastně děláme? Protože si zkoušíme něco na co se nezapomíná. Už jste si někdy říkali, jak vlasně funguje takový malý studentský fundraising? To nás přesně zajímalo a s příležitostí hledání financí na prostory pro naší školu jsme se rozhodli si to vyzkoušet. 




Naše škola se angažuje v mnoha projektech se třicetiletou tradicí. Pořádá kurzy a workshopy, vedené studenty i učiteli, pro děti v ostatních školách i pro širokou veřejnost. Například se zaměřením na kurzy první pomoci nebo v rámci školního projektu Terezínská štafeta, který se věnuje přiblížení období 2. světové války v Terezíně.

  V rámci roku jezdíme na výjezdy s různými zaměřeními, jako například umělecké, na kterých natáčíme filmy nebo nacvičujeme divadla, které později hrajeme pro širokou veřejnost. Jak filmy tak i záznamy z divadel jsou volně ke shlédnutí na Youtube Přírodní školy. 
  Dalším významným projektem naší školy je Expedice, kde se studenti ze všech ročníků rozdělí do výzkumných skupin zaměřených např. v oblastech biologie, historie nebo současného fungování, organizace kulturních akcí prezentující studentské filmy, divadla, výstavy nebo pravidelné publikování školního časopisu. my máme právě skupinu zaměřeou na fundraising.


 Ještě stále uklízíme! Naše kampaň stále jede, ale zítra už končí. kdo jste ještě nepřispěl, tak dnes budeme rádi za každou podporu a sdílení. Ještě pořád nemáme vybranou naší cílovou částku, ale to vůbec nevadí! Dneska jdeme sbírat dále, tak nás nezapomeňte sledovat. Moc děkujeme za dosavadní podporu!
Gymnázium Přírodní škola, z.ú.
Po 6 letech hledání, stovkách jednání se Přírodní škola snad letos nastěhuje do nové budovy na Praze 5 – Velké Ohradě. Prostory nové budovy však musíme stavebně upravit, abychom se sem mohli na začátku školního roku 2023/2024 nastěhovat. Cena za stavební úpravy, vzešlá z tendru, je však vyšší, než byl kvalifikovaný odhad na začátku projekčních prací a v současné chvíli nemáme finanční rezervy, které by navýšení pokryly.
Po téměř šesti letech intenzivního hledání, návštěvách desítek různých objektů, stovkách hodin jednání se naděje dosažení nového dlouhodobého sídla Přírodní školy stala téměř realitou.



Na začátku března jsme se dozvěděli výsledky výběrového řízení na adaptaci prostor na Velké Ohradě. A i když je cena stanovená vítěznou firmou reálná, bohužel přesahuje původní odhady a tedy i finanční balík, který se nám podařilo zajistit a to o cca tři miliony korun (25% odhadované ceny). Je to mj. způsobeno turbulencemi na trhu, inflací a dalšími faktory, které jsme nemohli ani při nejlepší snaze ovlivnit. I tak se v průběhu projektu a tendru podařilo výslednou částku výrazně zlevnit.

Takže, co dál?

V současné době nevidíme žádné jiné dlouhodobější řešení. Proto se určitě pokusíme i zbývající potřebné finance co nejdříve zajistit, abychom se podle plánu mohli v září stěhovat.

Proto se obracíme na vás všechny se smělým dotazem, jestli ve svém okolí nemáte někoho, kdo by třicet let fungující netradiční školu – Vaší školu, tedy  Přírodní školu, podpořil finančním darem nebo bezúročnou půjčkou. Více informací o dalších formách podpory.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Gymnázium Přírodní škola, z.ú., projekt: Nová škola pro Přírodní školu