Josef Patočka: Dárcovská výzva pro projekt Nový rok, nová výzva - Potřebujeme novou střechu!

Našich narozeninových krušných 100 kilometrů pro Rackovu novou střechu

vybíráme od 7.6.2023
19 395 Kč
vybráno 65 % z 30 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chystáme se u příležitosti našich 30. narozenin ujít 100 kilometrů v jednom kuse na podporu rekonstrukce družstevního domu Racek v Děčíně.
Z třicátého června na prvního července se chystáme my, Jožka Patočka a Kuba Mácha, urazit pěším pochodem v jednom kuse 100 kilometrů po hřebeni Krušných hor.

Oběma nám je právě třicet. Poslední dekádu jsme bojovali za to, aby se spalování uhlí stalo minulostí, tu příští chceme tvořit budoucnost!

Taky proto půjdeme symbolicky z Horního Jiřetína do Děčína, kde zahnízdilo družstvo Racek, usilující o spravedlivou transformaci regionu. 

Pokud nám chcete dát narozeninový dárek, přispějte mu i vy na novou střechu!


Vzletný racek, sociální družstvo
Jsme sociální družstvo, naši členové a členky jsou z celé republiky a v Děčíně chceme jednak bydlet, ale zároveň také vybudovat prostor, který budou moci využívat různé kolektivy a skupiny podílející se na ekologických, sociálních, feministických a politických aktivitách. Zároveň chceme být součástí života v Děčíně, v Podmoklech, kde se vila nachází a některé prostory otevřít právě sousedům z okolí. Minulý rok jsme se věnovaly rekonstrukci jednotlivých místností, malování, štukování, škrábání, broušení podlah a jejich lakování. Zateplily jsme svépomocí všechny okna, zprovoznily komín, abychom si mohly topit dřevem v kamnech. V současnosti pracujeme na komunitní zahradě a rekonstruujeme postupně sklepní prostory. Nyní ale stojíme před velkou výzvou a tou je nová střecha!
Projekt střecha
Naše vila je z roku 1896 a tak není divu, že do ní místy zatéká. Po důkladnějším prozkoumání jsme zjistily, že potřebujeme střechu zcela novou. Kromě toho, že je místy děravá, postrádá také zateplení, které je, navíc v době energetické krize, zcela zásadní. Došlo nám, že bez funkční  střechy nemají úpravy jako zateplení oken a oprava komína valný smysl. Jak jistě všichni tušíte, nová střecha je velmi drahá záležitost. Potřebujeme finanční prostředky ve výši 1 - 2 miliony korun. Ano, šest nul, bohužel jsme se nespletly.
Část plánujeme udělat svépomocí, ale materiál a většina práce se bohužel bez velké finanční částky neobejdou. 

Proto potřebujeme Vaši finanční pomoc!!!
Sbírka je koncipovaná na polovinu potřebné částky, druhou se pokusíme zajistit vlastními zdroji a prací. Budeme rády za jakýkoliv příspěvek.
Jaký je časový harmonogram opravy? Máme předdomluveného střechaře, který práci začne s největší pravděpodobností během příštího jara. Zatím víme, že potřebujeme co nejdříve nakoupit materiál. Současná situace nasvědčuje, že růst cen materiálu se jen tak nezastaví.

Moc děkujeme za jakoukoli pomoc,

Váš Racek

Na pár tašek na střechu Rackovi ❤ zdravíme z mateřské!

Žaneta Gregorova
1 000 Kč

Kam povede další cesta?;)

Michal Berg

všechno nejlepší :)

Viktor Schilke

všetko naj,
a díky,
že už nemusím vymýšľať iný dar!

Barbora Adamková

Happy Birthday!

Kirsty Mooney
200 Kč

Jste nej, ať se daří 🤍

Dárce

držím palce ❤️

Veron
350 Kč

Tak asi všechno nejlepší k narozeninám, boyz.

Anna Bromová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Vzletný racek, sociální družstvo, projekt: Nový rok, nová výzva - Potřebujeme novou střechu!