Nikol Halamásková: Dárcovská výzva pro projekt Provoz kulturního a komunitního centra Prostor

Nové praktikábly pro kulturní a komunitní centrum Prostor!

vybíráme od 19.5.2023
400 Kč
vybráno 1 % z 60 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kulturní a komunitní centrum Prostor potřebuje nové praktikábly na elevaci - je u nás všehodruh akcí, a každá má jiné nároky na rozestavění sezení a pódia. Pódium ještě oželíme, ale elevaci musíme často přestavovat a to je pro nás velmi náročné, protože naše nynější praktikábly jsou těžké, dřevěné (a zastaralé a ošuntělé). Vaše příspěvky budou použity na koupi nových praktikáblů. které jsou lehčí, skladnější, dobře manipulovatelné a také zajistí větší bezpečnost pro diváky akcí v sále Prostoru. Pokud tato výzva dobře dopadne, nakoupíme celkem šest praktikáblů v celkové hodnotě 60 000 korun.
Prostor je komunitní a kulturní centrum, které v Boskovicích pořádá kulturní a komunitní akce. Od doby jeho otevření jím prošly tisíce návštěvníků, stovky účinkujících a desítky dobrovolníků. A díky každému z nich je dnes Prostor významným bodem na jihomoravské kulturní mapě. Více informací a program naleznete na našem webu: www.prostor.wtf a nebo na našem facebooku: https://www.facebook.com/ProstorBoskovice 
Unijazz, pobočný spolek Boskovice
Chceme nadále v Boskovicích provozovat Prostor, komunitní kulturní centrum s kavárnou. Stovky akcí, tisíce návštěvníků, kultura, která obohacuje, spojuje, posouvá hranice a obzory.
Prostor je provozován sdružením Unijazz, respektive jeho pobočným spolkem Boskovice. Je založen na dobrovolnické práci a jeho jediným stálým příjmem jsou příspěvky členů spolku a nájem kavárny. Je ale jasné, že provoz takového centra a pořádání dobré kultury stojí peníze – už jen za nájem a energie to jsou stovky tisíc ročně.

Za rok a půl provozu od léta 2019 do podzimu 2020 se nám podařilo v Prostoru uspořádat více než 200 akcí, které zaujaly přes 7000 návštěvníků. To všechno s minimálním rozpočtem a maximálním zapojením dobrovolníků a členů spolku. Pokud do Prostoru alespoň párkrát do roka zavítáte, zvažte, jestli vám nestojí za drobný příspěvek, ideálně pravidelný.

Dary od sympatizantů jsou pro nás jedním z důležitých zdrojů, které pomáhají udržet Prostor v chodu. Podpořte svůj oblíbený podnik i vy!
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Unijazz, pobočný spolek Boskovice, projekt: Provoz kulturního a komunitního centra Prostor