Dita Linhartová: Dárcovská výzva pro projekt Watsu® Pomáhá

Watsu Pomáhá

vybíráme od 3.4.2023
300 Kč
vybráno 6 % z 5 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mimo běžnou klientelu z řad zdravé populace se čím dál tím častěji setkáváme i s klienty se speciálními potřebami. Nejčastěji s dětskými i dospělými pacienty s mozkovou obrnou, kvadruplegii, roztroušenou sklerózou, vzácnými druhy myopatie, svalovou dystrofii a podobně. 
Příběhy a osudy každého z nich nás hluboce zasahují a současně nás odměňují pocitem požehnání a vděčnosti, že jim skrze mocný nástroj jako je Watsu můžeme zlepšit a zkvalitnit prožité chvíle v jejich životě, ulevit od tíhy, napětí či bolesti. 
Tento měsíc jsem zahájila víkendovým pracovním pobytem v Dobřichovicích, kde mně a mým kolegyním prošlo rukama mnoho dalšíchnadšených klientů z řad široké veřejnosti. Bylo mi požehnáním, že v samotném závěru jsem si získala důvěru mladých, milých a pozitivních rodičů, kteří mi do rukou svěřili desetiměsíční miminko se vzácným myopatickým onemocněním. Přes mé první vlastní obavy, co nám společný čas ve vodě přinese, jsem touto zkušeností byla doslova požehnána. Vidět, cítit a držet bezbranné děťátko, pro které je jakýkoliv pohyb na suchu tak náročný, jak ve vodě z radosti začalo kopat nožičkama a navíc mě odměňovalo svým pohledem i úsměvem, bylo něco tak silného, že se to pro mě stalo další motivací pro vytvoření této výzvy.....budu vděčná, když se do ni někdo z mých přátel, známých nebo klientů zapojí!!!

V letošním roce jsme s Watsu for Health díky naším soukromým dárcům měli možnost z naší veřejně oznámené sbírky Watsu Pomáhá podpořit poskytnutím Watsu terapie už celkem 17 klientů z řad pacientů s různými diagnózami nebo jejich pečující. Nejčastěji se setkáváme s dětskými i dospělými klienty s mozkovou obrnou, kvadruplegii, roztroušenou sklerózou, vzácnými druhy myopatie, svalovou dystrofii a podobně. 
Příběhy a osudy každého z nich nás hluboce zasahují a současně nás odměňují pocitem požehnání a vděčnosti, že jim skrze mocný nástroj jako je Watsu můžeme zlepšit a zkvalitnit prožité chvíle v jejich životě, ulevit od tíhy, napětí či bolesti. 
Naše finanční rezervy se však krátí a lidí, které bychom rádi podporovali přibývá. Budeme vám velmi vděčni za jakýkoliv finanční dar, díky kterému budeme moci těmto lidem na Watsu i nadále přispívat. 

Ze srdce děkujeme, pokud se rozhodnete pomáhat s námi!!!
Přiložené video Vám přiblíží naši práci - Den Watsu® pro pacienty s mozkovou obrnou (DMO) a jiným nervosvalovým onemocněním (NSO) věnovaný pečujícím rodičům byl jedním z projektů, jehož smyslem je zkvalitňování života takto znevýhodněných rodin. Podpořit podobné projekty nebo přispět na individuální terapie pro tyto pacienty a pečující můžete prostřednictvím finančního daru do veřejně oznámené sbírky Watsu Pomáhá. Více informací o metodě Watsu® a dalších vodních terapiích, o pořádaných kurzech, akcích a workshopech najdete na stránkách neziskové organizace Watsu for Health, z.s. na www.watsu4health.com.
Watsu for Health, z.s.
Watsu® Pomáhá je projekt veřejně oznámené sbírky za účelem poskytování vodních terapií Watsu® pro děti i dospělé s pohybovým onemocněním a pečujícím členům rodiny formou individuálních rehabilitačních lekcí, zážitkových workshopů a skupinových školících bloků.
Watsu® je rehabilitační metoda prováděná v teplé vodě 34°C. Cíleně vedené pohyby uvolňují svaly, klouby a šlachy, čímž efektivně zmírňují  bolesti. Pobyt v teplé vodě ve spojení s Watsu® má pozitivní vliv na tělesný aparát a také i na psychiku.

Poskytujeme individuální rehabilitační lekce pro osoby s tělesným handicapem a o ně pečující rodinné příslušníky. Pořádáme vzdělávací a zážitkové workshopy zaměřené na specifické zdravotní omezení. Učíme rodinné příslušníky základy metody Watsu®, aby mohli její mohutné účinky využívat kdykoliv se ocitnou v teplé vodě. Zároveň díky společnému pobytu v vodě mohou prohlubovat vzájemný vztah, zmírňovat psychické a fyzické napětí, což v konečném důsledku rodinám poskytne novou formu psychosociální péče a rehabilitace. Vzhledem k tomu, že péče o tělesně či jinak handicapovanou osobu je finančně velmi náročná a tento druh aktivit není v naší zemi podporován zdravotním ani sociálním systémem, založili jsme veřejnou sbírku s názvem tohoto projektu WATSU® POMÁHÁ.

Váš příspěvek bude použit na jednotlivou terapii pro konkrétního handicapovaného klienta či pečující osobu. Mnohým takto pomůžete zkvalitnit život a péči.

Zde jsou slova jedné klientky, která díky Watsu® Pomáhá může pravidelně zažívat Watsu®... "Žiji s Mozkovou obrnou. Watsu pro mě znamená relax, uvolnění na úrovni těla a mysli, je proudící energií, která osvobozuje. Voda odnáší všechno špatné a negativní, zůstává čirá radost z pohybu, kterého jinak kvůli svalovým křečím nejsem schopná. Watsu funguje jako katalyzátor emocí a myšlenek. Učím se zastavit a být tady a teď. S každou další terapiií vnímám, že moje tělo si „pamatuje“ víc a víc ze správně vedeného pohybu a v tom je pro mě Watsu jedinečné. Děkuji spolku Watsu for health za možnost dělat něco navíc pro své zdraví a také děkuji Šárce, že je mojí průvodkyní ve světě vody, která pomáhá."

S upřímností děkujeme, že pomáháte s námi!



Dito, delate obdivuhodnou praci. Sklanim pred Tebou i Tvymi kolegynemi a kolegy. Jste skveli

Hanka
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Watsu for Health, z.s., projekt: Watsu® Pomáhá