Carolina Arandia: Dárcovská výzva pro projekt AURORA

AURORA on tour****

vybíráme od 20.3.2023
500 Kč
vybráno 2 % z 30 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
The Sun is pushing, as well as new sprouts are. Very soon flowers will start blossoming.
Aurora relates to that movement, to that strength that pushes through the cycles.

We are making long term plans and that´s why we are reaching out for your support.
Our team is expanding: Agáta Jarošová is stepping into the dance together with Johanna Šilarová. Nikola Bratrychová is joining us as a producer. We are planning a tour for next summer - around Czech Republic and neighbor countries. Thanks to your financial support we will cover rehearsal costs, artistic fees and travel expenses.

BUT! Before summer there is spring and we will dance again at home, where all started.
On April 20th, 19.30h, at Terén in CED, Brno City. You are warmly invited!
https://jasuteren.cz/archiv/carolina-arandia-aurora
Aurora is a dance piece, a hypnotic and meditative experience in which two dancers imagine how their rhythm is composed with the order of the universe. It is about a bond, about its fragility and its power, which reveals to us the sublime dimension that its meeting forms take on in relation to the whole.
Aurora is an act of faith: it is a dynamic that operates, that tensions, that supports, that accompanies, transforms, and thus purifies.

Concept, choreography and direction: Carolina Arandia
Dancers and co-creators: Johanna Šilarová, Agáta Jarošová
Music: Tatiana Heuman
Set and costumes: Rosa Wallbrecher
Lighting design: Filip Horn
Photo: Lukáš Hlavín
Graphics: Františka Iblová
Dramaturgical supervision: Claudia Groesman
Production: Srdcem zapsaný Spolek - Markéta Stránská, Carolina Arandia
Partners: TERĒN - field of performative art, Statní Fund Kultury, Center for Choreographic Development SE.S.TA, Rezi.Dance Komařice, Studio Alta, Argentine Embassy in the Czech Republic.
PREMIERED 15 Nov 2022
Srdcem zapsaný spolek, z. s.
V hledání sounáležitosti, toho, co dává životu rovnováhu, v hledání posvátné události, něčeho jedinečného, silného a intenzivního. Něčeho, co odkrývá pravdu, právě tam se objevuje aurora. Aurora črtá horizont, který odděluje nebe od země. Pokaždé, když zapadá slunce, nastává posvátný okamžik. Slunce vychází na oblohu a zase zapadá. Znovu a znovu, každý den. Aurora je taneční dílo, hypnotický a meditativní zážitek, ve kterém si dvě tanečnice představují, jak se jejich rytmus spojuje s řádem vesmíru. Aurora je o poutu, o jeho křehkosti a síle, kterou jednotlivá setkání nabývají ve vztahu k něčemu většímu. Aurora je akt víry: je to dynamika, která působí, která vyvolává napětí, dává oporu, doprovází, proměňuje, a tak i očišťuje.
AURORA je taneční dílo v Čechách žijící argentinské choreografky a taneční umělkyně Caroliny Arandii. 
Aurora přináší hypnotický a meditativní zážitek, ve kterém si dvě tanečnice představují, jak se jejich rytmus spojuje s řádem vesmíru. Aurora je o poutu, o jeho křehkosti a síle, kterou jednotlivá setkání nabývají ve vztahu k něčemu většímu.

Aurora črtá horizont, který odděluje nebe od země.
Pokaždé, když zapadá slunce, nastává posvátný okamžik. Slunce vychází na oblohu a zase zapadá. Znovu a znovu, každý den.
Aurora je akt víry: je to dynamika, která působí, která vyvolává napětí, dává oporu, doprovází, proměňuje, a tak i očišťuje.



V hledání sounáležitosti, toho, co dává životu rovnováhu, v hledání posvátné události, něčeho jedinečného, silného a intenzivního. Něčeho, co odkrývá pravdu, právě tam se objevuje aurora.

🐉

Petr Dlouhý
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Srdcem zapsaný spolek, z. s., projekt: AURORA