František Kalenda: Dárcovská výzva pro projekt Bellis - mladé ženy s rakovinou prsu

Sbírka svaté Agáty: podpořme mladé ženy s rakovinou prsu

vybíráme od 5.2.2023
3 600 Kč
vybráno 18 % z 20 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nejen na den svaté Agáty, patronky chránící před nemocemi prsu, pomozme mladým ženám, které procházejí nebo prošly léčbou nádorového onemocnění.
Bellis je projekt Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s. Zaměřuje se na pomoc a podporu mladých pacientek (v produktivním věku), které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu.

Poskytuje ženám psychologickou podporu a odborné poradenství, věnuje se činnosti podporující prevenci nebo hájí práva pacientek. Více informací o projektu najdete na https://www.bellisky.cz/
Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s.
Projekt Aliance žen s rakovinou prsu - Bellis se zaměřuje na ženy a dívky v produktivním věku, které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu. Onemocnění u pacientek v mladém věku sebou přináší řadu specifik a specifických problémů z rodinné, pracovní, zdravotní a sociální oblasti (mateřství, těhotenství, návrat do zaměstnání, partnerské vztahy, děti, rekonstrukce prsu, sebevědomí...), které jsou v životě každé pacientky stěžejní, a které léčba karcinomu prsu do značné míry ovlivňuje. Proto je velmi důležité vzájemné předávání vlastních zkušenosti pacientek. Hlavním cílem projektu je vzájemné propojení mladých pacientek s nádorovým onemocněním prsu a poskytnutí si podpory a pomoci (odborné i laické) v průběhu léčby a po prodělané léčbě, které mohou napomoci v návratu pacientek do běžného života a začlenění se zpět do společnosti, hledání nové motivace a nových impulsů, které pomohou pacientkám překonat obavy a nástrahy po prodělané léčbě. Zlepšuje se tím celková spokojenost pacientek po prodělané léčbě karcinomu prsu. Dalším cílem projektu je zvýšení povědomí veřejnosti o nutnosti prevence karcinomu prsu u mladých dívek a žen (edukace samovyšetření prsu) #HlidejSiJe Svým příspěvkem akutálně podpoříte vznik knihy Průvodce pacientky a Terapeutický pobyt pro pacientky. Děkujeme #mybellisky
Bellis Young & Cancer je projektem Aliance žen s rakovinou prsu, o. p. s. Tento projekt se zaměřuje na pomoc a podporu mladých pacientek (do 45 let věku), které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu. 

Hlavním cílem projektu je psychologická podpora a pomoc (odborná i laická), vzájemné propojení mladých pacientek v průběhu léčby a po prodělané léčbě a další aktivity, které napomáhají pacientkám v návratu do běžného života a začlenění se zpět do společnosti, hledání nové motivace a nových impulsů, které pomohou pacientkám překonat obavy a nástrahy po prodělané léčbě. Zlepšuje se tím celková spokojenost a kondice pacientek pro prodělané léčbě karcinomu prsu. 

Dalším cílem projektu je zvýšení povědomí veřejnosti o nutnosti prevence karcinomu prsu u mladých dívek a žen (edukace samovyšetření prsu).
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s., projekt: Bellis - mladé ženy s rakovinou prsu