Barbora Němcová: Dárcovská výzva pro projekt Na chvíli jen rodičem

K narozeninám malá radost pro jiné rodiče

vybíráme od 21.1.2023
14 500 Kč
vybráno 181 % z 8 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I letos bych své narozeniny chtěla oslavit, s vaší pomocí, příspěvkem pro rodiče nevyléčitelně nemocných dětí. Za každých 500 Kč můžou mít 5 hodin pro sebe, pro své ostatní vztahy, pro cestu na úřad, pro čtení knihy... Maličkosti, které se pro mnohé tyto rodiče stávají nedosažitelným luxusem. Pojďme jim pomoci!
Přátelé, kamarádi, lidé známí i neznámí, určitě někdo z Twitteru, :)
rok se s rokem sešel a já tu skoro na poslední chvíli zakládám novou dárcovskou výzvu. I letos bych ráda pomohla těm, v jejichž botách si chůzi vůbec nedovedu představit. Rodičům nevyléčitelně nemocných dětí, kterým pomáhá Dům pro Julii. Dáme dohromady alespoň 20 hodin "volna" v podobě poskytnutí pečovatelky a zdravotní sestry těm, kteří často nemají ani chvilku pro sebe? Máme na to 12 dnů. Pojdťe mi k narozeninám udělat radost! 
Dům pro Julii, z. ú.
Dlouhodobá péče o nevyléčitelně nemocné dítě je velmi náročná psychicky i fyzicky. Naše pečovatelka a zdravotní sestra dochází do rodin pomáhat s péčí. Dopřejme společně pečujícím chvíli odpočinku.
Kanyla, PEG, tracheostomie, DUPV, odsávačka, polohování, ... Výrazy lékařů a zdravotních sester? Omyl. Rodiče pečující o nevyléčitelně nemocné dítě v domácím prostředí jsou nuceni osvojit si mnoho zdravotnických výrazů a úkonů. Péče je vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Ale komu?

Dům pro Julii nabízí podporu a pomoc rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi a mladistvými. Vybrané finanční prostředky putují na úhradu odměn pro pečovatelku a zdravotní sestru tak, aby mohla být tato služba poskytována rodinám bezplatně či s minimální finanční účastí. Každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem. Pro mnohé samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus".

Děkujeme za podporu a umožnění pečujícím být "Na chvíli jen rodičem". 

Všem rodičům a pečujícím hodně sil ❤️

Karin

Kez by vam slo ulehcit vic.

Renata Vesela Holis
300 Kč

Jak říkáš...

Barbora Němcová


Martin Zídek
5 000 Kč

Moc děkuju!

Barbora Němcová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Na chvíli jen rodičem