Petra Pátková: Dárcovská výzva pro projekt Pošli dobro do hospice

2 měsíce péče v hospici

vybíráme od 12.12.2022
22 525 Kč
vybráno 44 % z 51 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zvládneme spolu uhradit 2 měsíce péče v hospici Zdislava v Liberci?
Stále píšete Ježíškovi? Já ano, i když už trochu jinak. Už si nepřeji panenku s barevnými vlasy, nové lyže nebo boty, ale už mu spíše děkuji za uplynulý rok, za vše co pro mne nachystal. Zároveň činím takové jakoby předsevzetí, kam chci, aby mne ten příští rok nasměroval. Mezi mými přáními se ale už nevyskytuje, ať zhubnu nebo se naučím italsky (i když je to asi škoda), ale ať už konečně přespím v létě na Kumburku a vidím východ slunce, zajdu konečně do toho děcáku a stanu se „tetou“ nebo najdu odvahu znovu překročit práh hospicu a zeptám se jich, zda bych tam nemohla být nějak užitečná. Zahrát jim třeba na piano (což nevím, jestli zrovna ty mé táborové písně by byly pro někoho přínosem) nebo uvařit kafe, podržet někoho za ruku, přečíst knížku….. A tak při myšlence, že mi kamarádka říkala, že tančit půjdeme příště a pro jednu z nás se to „příště“ už nikdy nekonalo, při myšlence na všechny ty lidi, co jsem si myslela, že tu zůstanou navěky, a nejen ten letošní rok nezůstali, a že heslo „nikdy není pozdě“ u mne poslední dobou moc neplatí, jsem se rozhodla stránky dětského centra Sluníčko a hospice Zdislava otevřít už včera a zjistila jsem, že přeci jen něco můžu udělat HNED. 


HOSPIC SV. ZDISLAVY, O.P.S.  v Liberci má nyní do 31. 12. 2022 akci „pošli dobro do hospicu“. Denně jim chybí 850 Kč na každý jeden den jednoho klienta (zbývajících 2 550 Kč uhradí z plateb pojišťoven, příspěvků na péči a dotací).  A tak jsem se rozhodla stát se zatím alespoň ambasadorem a založit výzvu,  a vyzvat všechny své kamarády a známé, aby věci na které mi záleží, také pomohli. 

Jasně, všude je charitativních akcí dost, člověk kam se podívá, by mohl jen přispívat. A to že zrovna toto oslovilo mne, neznamená, že to osloví i vás, ale každý máme v sobě nějaký ten příběh a každého to třeba v něčem může posunout dál. Tady stačí málo, ½ den péče pro jednoho člověka stojí 425 Kč. Nikomu nepřeji, aby se tam musel ocitnout, ale když už musí, přála bych si, aby ta péče byla co nejlepší a netrpěla takovou pozemskou banalitou jako je nedostatek peněz. Průměrně je prý člověk v hospici cca 1 měsíc. Jeden měsíc péče stojí 25 500 Kč. Zvládneme ty měsíce dva tj. 60 dnů? Já zatím na ten 1. den už poslala :). 
Hospic sv. Zdislavy, o.p.s.
Jako jediní v Libereckém kraji se staráme o nevyléčitelně nemocné a umírající v kamenném hospici i doma. Pečujeme o to, aby lidé mohli strávit poslední dny svého života důstojně, bez bolestí a mezi svými blízkými. Půjčujeme zdravotní pomůcky a pečujeme o seniory v domácnostech. Můžete s námi mluvit o umírání, najít radu, pomoc a podporu. Pomozte s námi lidem překonat strach i bolest a pošlete dobro do hospice. DARUJTE DEN V HOSPICI.
Představte si poslední dny svých nejbližších naplněné láskyplnou péčí, klidem a smířením. Právě o to se snažíme v našem hospici. Den po dni. Každý den může být ten poslední.  A tak je důležité, aby byl plný okamžiků strávených s rodinou a přáteli. Na konci své životní cesty potřebujeme podržet za ruku a pohladit po duši.

Pošlete dobro do hospice a darujte půlden, týden nebo spojte síly s přáteli a darujte celý měsíc. Nikdo nechce být poslední dny života sám a vy umožníte lidem být v kruhu svých nejbližších. Chybí nám 850 Kč na každý jeden den jednoho klienta. Zbývajících 2550 Kč uhradíme z plateb pojišťoven, příspěvků na péči a dotací. 

Kolik dní láskyplné péče společně darujeme?
Děkujeme, že pomáháte s námi. 


 



Krasne Vanoce

Lucie Knotová
850 Kč

Skvělý nápad. Přispěla jsem.

Radka Street

Děkuji za tuto iniciativu!

Daniela Zemanová
2 550 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Hospic sv. Zdislavy, o.p.s., projekt: Pošli dobro do hospice