Stride XL: Dárcovská výzva pro projekt Pro přírodu v regionech!

Nebuď fosil, pomáhej s námi!

vybíráme od 7.12.2022
53 704 Kč
vybráno 54 % z 100 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpoř sérii komunitních akcí hnutí Brontosaurus, po kterých po celém Česku zůstane spousta stromů a keřů, ptačích budek, čistých pramenů a mnoho dalšího. Každá koruna, kterou vložíš do této výzvy, bude použita na smysluplnou péči o naši krajinu.
Ve Stride XL se snažíme páchat dobro. Třeba vyvolávat změny s pozitivními dopady na lidi a prostředí, ve kterém žijí. Nejen naše firma, ale i my sami jako jednotlivci organizujeme nebo podporujeme různorodé aktivity pro lepší budoucnost.

Hnutí Brontosaurus má 50letou tradici péče o životní prostředí, památky i lidi. Za těmito dobrovolníky nejsou kecy, ale stovky a tisíce skutečných činů s přímým dopadem. Respekt!

Užitečnou práci „brontosaurů“ můžeš podpořit společně s námi. Na roky 2023 a 2024 plánují sérii ekologických akcí v regionech, nimiž chtějí poukázat na přínos dobrovolnictví a přitáhnout více lidí k péči o krajinu a životní prostředí. 

Příspěvkem na takový projekt uděláš jednu z nejlepších životních investic – jsou to totiž skutečné peníze do budoucnosti. Z cílové částky 100 000 Kč věnujeme polovinu my. Na tu druhou můžeš přispět i ty.

Děkujeme!
Hnutí Brontosaurus
Dobrovolníci a dobrovonice Hnutí Brontosaurus už téměř 50 let pomáhají přírodě, památkám i lidem. Pomáhají s nadšením a cílem zanechat místo o něco lepší. Máme za sebou stovky víkendových i letních dobrovolnických akcí, tisíce vysázených stromů či vyvěšených budek pro ptactvo, desítky opravených památek. O naši krajinu budeme pečovat dál! A prostřednictvím komunitních akcí po celé ČR chceme zapojit další a další lidi.
Zájem a péče o přírodu a krajinu je důležité sdílet napříč společností. Našim cílem je k tomuto přizvat další a další lidi z mnoha míst České republiky. Aby vnímali potřebu péče o krajinu a zároveň mohli zažít radost z vykonané práce.

Na roky 2023, 2024 a další plánujeme sérii dobrovolnických jednodenních a víkendových akcí v regionech, kterými chceme poukázat na přínos dobrovolnictví a přitáhnout nové lidi k péči o životní prostředí a krajinu, kde žijí. 


Budeme rádi, když vznik a organizaci akcí podpoříte!



Uděláme na nich kus užitečné práce: budeme pečovat o výsadby stromů a keřů, vyvěšovat budky pro ptactvo, budovat úkryty pro živočichy nebo čistit prameny. Zároveň však představíme veřejnosti, co smysluplného dobrovolníci dělají. A také, co dobrovolnictví a pobyt v přírodě člověku přináší. Nabídneme akce a aktivity do nichž se lidé mohou v budoucnu zapojit.
 


První série akcí proběhne na jaře 2023. Plánujeme uskutečnit 15 akcí. Každou s účastní desítek lidí. Připravíme na ně prezentace dobrovolnických aktivit, veřejnost zapojíme do smysluplné práce na pomoc přírodě a předáme lidem informace, jak sami mohou být v péči o přírodu a krajinu aktivní.


Vytvoříme webovou stránku s přehledem akcí a metodickou podporou k dobrovolnickým aktivitám, která bude sloužit i v následujících letech. O dobrovolnické péčí o krajinu dáme vědět široké veřejnosti i médiím. Chceme, aby se dobrovolnictví pro krajinu stávalo pro veřejnost dobrým zvykem. Chceme, aby díky tomu více lidí porozumělo potížím naší krajiny a zasazovalo se o její obnovu.

Tak jsme zase spáchali nějaké to dobro. Tentokrát jsme finančně podpořili smysluplný projekt Hnutí Brontosaurus. Přidejte se k nám!

Stride XL s.r.o.
50 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Hnutí Brontosaurus, projekt: Pro přírodu v regionech!