Realitní Shaker: Dárcovská výzva pro projekt Pátý stupeň - advokační aktivity Asistence, o.p.s.

Investoři pomáhají

vybíráme od 1.12.2022
52 300 Kč
vybráno 105 % z 50 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již tradičně spojujeme v Realitním Shakeru vánoční čas s dobročinností. Pro sbírku na vánočním večírku, ale i mimo něj, jsme vybrali projekt Bezbabyty. Jedná se o projekt Asistence o.p.s., kteří v rámci programu Samostatně bydlet a Bezbabyty pomáhají s bydlením lidem s postižením.
Najít odpovídající bezbariérové bydlení a pomoc dalších osob, které potřebuje člověk s postižením k samostatnému životu, je leckdy nadlidský úkol. Věříme, že cestou je například sdílené bydlení s asistenty v bytech se sníženým nájmem.

Na vánoční večírek 8. 12. dorazí paní přímo z Asistence, aby nám tento projekt přiblížila. Jsme realitní investoři, řešení bydlení je pro nás velmi blízké téma. Pojďme tedy pomoci lidem, kteří mají možnost samostatně bydlet opravdu hodně ztíženou.
Asistence, o.p.s.
V roce 2022 jsme otestovali pilotní projekt Pátý stupeň, v rámci kterého 5 lidí s postižením mohli využívat osobní asistenci v takovém rozsahu, v jakém ji opravdu potřebují, tedy ne jen 5 hodin denně, na kolik jim vystačí stávající výše příspěvku na péči. Otestovali jsme tak individualizovaný systém podpory, který by umožnil svobodně žít dalším tisícům lidí s postižením. V současnosti usilujeme o prosazení zákona, který by zavedl individualizovaný systém podpory. Pomozte nám s tím. Více na www.patystupen.cz.
Stávající systém příspěvků na péči je nevyhovující. Nejvyšší, čtvrtý stupeň vystačí maximálně na 5 hodin pomoci denně. Někteří lidé s postižením ji ale potřebují mnohem více. Proto navrhujeme zavedení pátého, individualizovaného stupně příspěvku na péči. Aby každý mohl využívat tolik péče, kolik opravdu potřebuje!

Kačka, Michal, Kristýna, Michal a Lenka měli v roce 2022 osobní asistenci v takovém rozsahu, v jakém potřebují, tedy ne jen 5 hodin denně, na kolik jim vystačí stávající výše příspěvku na péči. Otestovali jsme tak individualizovaný systém podpory, který by umožnil svobodně žít dalším tisícům lidí s postižením. V současnosti usilujeme o prosazení zákona, který by zavedl individualizovaný systém podpory. Pomozte nám s tím.
Více na www.patystupen.cz.



Když můžu, tak pomůžu. Nikdy nevíš, kdy ty sám budeš potřebovat pomoct.

Dárce

vánoční večírek Šejkr

Jan Šimek
500 Kč

Ať se daří :)

Jan Roule
500 Kč

Držím palce...

Pavla Farleigh

Držte se... a ať vám to bydlení vyjde!

Dárce
3 600 Kč

Hodně štěstí vám všem a krásné svátky! :)

Ivana
3 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Asistence, o.p.s., projekt: Pátý stupeň - advokační aktivity Asistence, o.p.s.