Nadace pojišťovny Kooperativa: Dárcovská výzva pro projekt Na chvíli jen rodičem

AG jižní Morava pro Dům pro Julii

vybíráme od 28.11.2022
67 600 Kč
vybráno 128 % z 53 000 Kč

přispělo

79 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vážná nemoc či postižení dítěte má vliv na způsob, jakým rodina funguje. Rodiny mají velmi málo času, který mohou věnovat něčemu jinému než péči o nemocné dítě, terapiím, rehabilitacím či léčbě. Pečovatelky a zdravotní sestry Domu pro Julii jezdí za dětmi domů a umožňují rodičům si od náročné péče odpočinout a předcházet tak vyčerpání a vyhoření. Tato péče však není dostupná pro všechny ty, kteří mají o službu zájem a potřebují ji. Díky Vaší podpoře bude moci Dům pro Julii zabezpečit měsíční mzdu zdravotní sestry v přímé péči a pomoci tak více rodinám v této extrémně těžké životní situaci.
Váš příspěvěk bude použit na úhradu mzdových nákladů na zdravotní sestru v přímé péči. Děkujeme, že pomáháte Domu pro Julii. 
I díky Vám jsme mohli zahájit stavbu unikátního dětského lůžkového hospice. Naše práce zdaleka nekončí. Vybavit a zprovoznit Dům pro Julii, včetně zajištění financí na mzdy pro náš multidisciplinární tým. Spolu to dokážeme.
Dům pro Julii, z. ú.
Dlouhodobá péče o nevyléčitelně nemocné dítě je velmi náročná psychicky i fyzicky. Naše pečovatelka a zdravotní sestra dochází do rodin pomáhat s péčí. Dopřejme společně pečujícím chvíli odpočinku.
Kanyla, PEG, tracheostomie, DUPV, odsávačka, polohování, ... Výrazy lékařů a zdravotních sester? Omyl. Rodiče pečující o nevyléčitelně nemocné dítě v domácím prostředí jsou nuceni osvojit si mnoho zdravotnických výrazů a úkonů. Péče je vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Ale komu?

Dům pro Julii nabízí podporu a pomoc rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi a mladistvými. Vybrané finanční prostředky putují na úhradu odměn pro pečovatelku a zdravotní sestru tak, aby mohla být tato služba poskytována rodinám bezplatně či s minimální finanční účastí. Každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem. Pro mnohé samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus".

Děkujeme za podporu a umožnění pečujícím být "Na chvíli jen rodičem". 

Krásné a pohodové Vánoce

Jeanetta Krokrová

Děkuji Kooperativnímu projektu "Strom pro lepší život" a připomenutí možnosti pomáhat tam, kde to má smysl.

Michal Dokoupil
1 000 Kč

Přeji krásné Vánoce, pevné zdraví a skvělé lidi kolem sebe i v roce 2023

Pavel Haška
1 000 Kč

Ať dar pomůže, kde má. Přeji všem krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a všeho dobrého v novém roce 2023.

Jiří Moravec
500 Kč

Děkujeme. Také přejeme krásné Vánoce a spoustu štěstí v novém roce.

Dům pro Julii, z. ú.

Když mi naše asistentka Hanka řekla, že pro letošní rok v rámci projektu Strom pro lepší život přemýšlí o tomto projektu, přečetla jsem si příběh Julinky a hned jsem věděla, že tento projekt podpoříme. Jak píše maminka Julinky, jí už to rodičům nevrátí, ale jiným rodičům může pomoci se vyrovnat se situací, kterou si žádný rodič nedovede představit.

Marcela Guláková
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Na chvíli jen rodičem