Etnetera Group: Dárcovská výzva pro projekt Vzdělávací program MŮŽEŠ PODNIKAT

Od 17. listopadu opravdu můžeme podnikat. Narozeninová výzva Etnetera Group pro MŮŽEŠ PODNIKAT.

vybíráme od 1.11.2022
4 650 Kč
vybráno 9 % z 50 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Etnetera Group úspěšně podnikáme už 25 let. Dobře víme, kolik energie i odvahy podnikání potřebuje. Proto fandíme všem, kteří se podnikání nebojí a chtějí na něm postavit svou budoucnost. Studenty v programu Můžeš podnikat podporujeme už několik let a také letos pro ně pořádáme dva semináře. Proč? Protože i oni inspirují nás! Aby mohl tento užitečný projekt pokračovat a společně s námi oslavit dalších deset let, vypisujeme tuto výzvu na podporu programu Můžeš podnikat. Přispějte společně s námi k tomu, aby v českém podnikatelském prostředí byli právě studenti těmi, kteří sem přinesou skvělé hodnoty i energii měnit svět k lepšímu.
Cílem vzdělávacího programu MŮŽEŠ PODNIKAT je inspirovat studenty k podnikavosti. Učíme příběhy podnikatelů. Jsou to příběhy odvahy a naděje, které ukazují studentům, že i oni se mohou v životě realizovat a být přínosem pro sebe, své okolí a celou společnost. 

Neformální vzdělávací program MŮŽEŠ PODNIKAT vznikl v roce 2012 ve Zlíně, kde se setkalo několik  podnikatelů u příležitosti promítání filmu s Baťovými pamětníky. Odkaz Tomáše Bati byl tak výrazný, že se podnikatelé rozhodli začít učit svými podnikatelskými příběhy formou mezigeneračního sdílení zkušeností. Začali jezdit na střední školy, kde vedli semináře a do programu zvali další a další podnikatele a podnikatelky. V roce 2016 byl založen spolek MŮŽEŠ PODNIKAT a dnes se na realizaci programu podílí stovky dobrovolníků z celého Česka: 338 učitelů středních škol a základních škol, 180 expertních dobrovolníků/podnikatelů, kteří učí svým podnikatelským příběhů a čtyřčlenný realizační tým. 

Celkem prošlo programem MŮŽEŠ PODNIKAT více než 53 000 studentů.

Proč na školách učíme příběhy podnikatelů?
Podnikání je tvořivá činnost, která přináší hodnoty do společnosti a přitom se podnikavost nebo podnikání na školách příliš neučí. Učitelé často hledají možnost, jak studentům představit “svět práce”. My spojujeme studenty s odborníky z praxe a učíme jejich příběhy. Propojujeme školu s praxí a jsme neformální vzdělávací program.

Reference studentů
“Nepřestávejte v tom, co děláte.” je vzkaz od studenta Gymnázia Botičská, leden 2022

Důležitá je pro nás kvalita seminářů a jejich přínos pro studenty. Sbíráme proto feedback ze všech seminářů, který se propisuje k profilům řečníků a je veřejný.

 „Na tomto semináři jsem byl již podruhé a nezklamal mě ani tentokrát. Bylo to velmi zajímavé. Zaujal mě způsob a přístup těchto mladých lidí, jakým jsou schopni přemýšlet o věcech. Je opravdu inspirativní přebírat jejich ,,mindset“ a snažit se ho aplikovat na svůj život.

 Myslím si, že by každý měl navštívit podobnou exkurzi a zamyslet se nad tím, kam vlastně jde. A třeba by si lidé uvědomili, že na tom nejsou zas tak špatně a že nemusíme fungovat podle tak nastavených šablon a ideálů, jako je nám to zde neustále vštěpováno.

Možná i my můžeme být jednou úspěšní, i když okolní vlivy a nátlaky nám většinou předvídají opak a příliš nám nevěří. Tato přednáška by neměla skončit dnes. Náplň a myšlenka by měla být zde s námi stále a měli bychom se podle toho chovat. Škoda jen, že není taková příležitost častěji, nebo že se s podobnými tématy setkáváme ve škole jen zřídka. Protože zde nejde jen o podnikání jako takové, ale hlavně o motivaci a sebedůvěru z toho získanou a to je to hlavní. Abychom věděli co chceme, byli maximálně motivovaní a byli připraveni pro získání toho udělat cokoliv. Jinak se z nás stanou pouze mohutné koráby bez kormidelníka. Tedy takové stroje (osobnosti), které mají obrovský potenciál(získané vědomosti ve škole), které ovšem nikdy nedoplujou do cíle.

Takovýto způsob myšlení přednášek výuky apod., by nás měl naučit jak tomu předejít. Proto tento způsob edukace a přejímání praktických zkušeností shledávám za nezbytný a extrémně důležitý.“

 Kryštof Kozač, 4. D, Gymnázium Přípotoční
MŮŽEŠ PODNIKAT, spolek
Inspirujeme studenty k podnikavosti, protože podnikaví lidé posouvají společnost kupředu. Učíme příběhy podnikatelů, odborníků z praxe, kteří pomáhají studentům v jejich rozvoji a rozvoji jejich projektů. Jsme neformální vzdělávací program #muzespodnikat a spolupracujeme s učiteli, kteří program snadno začleňují do výuky.
Naším cílem je inspirovat studenty k podnikavosti a podpořit je na jejich cestě k samostatnosti a nezávislosti. Učíme kompetence 21. století.
Chceme, aby mladí lidé byli aktivní a sebevědomí, aby ve svém životě realizovali své plány a sny, a měnili tak naši společnost k lepšímu. Jezdíme do škol a inspirujeme studenty svými podnikatelskými příběhy. Vzdělávací program MŮŽEŠ PODNIKAT realizujeme v celém Česku.


Od roku 2012, kdy program vznikl, prošlo semináři 60 000 studentů. Spolupracujeme s 350 partnerskými středními školami, 200  podnikateli a ročně semináři projde téměř 10 000 studentů.


Stojí za to vyzkoušet si podnikání i pozici zaměstnance. Máte tím možnost rozhodnout se, co Vám nejvíce vyhovuje :-)

Tomáš Zemanec
500 Kč

Podnikat jsem začala hned po maturitě. Je v tom svoboda a zároveň odpovědnost, ale především velké dobrodružství. I když jsem časem dala přednost jistotě zaměstnání, stále ve mě ten duch zůstal a přála bych každému mladému člověku si podnikání vyzkoušet. Proto tuto sbírku ráda podpořím a přeju všem studentům hodně štěstí v jejich podnikání!

Ivana Hájíčková
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
MŮŽEŠ PODNIKAT, spolek, projekt: Vzdělávací program MŮŽEŠ PODNIKAT