Jaroslav Loskot: Dárcovská výzva pro projekt Milion chvilek pro demokracii

demokracie

vybíráme od 9.8.2022
18 800 Kč
vybráno 6267 % z 300 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
demokracie
Loskot
Milion Chvilek, z. s.
Díky našim dárcům spojujeme lidi, kterým na demokracii záleží. Přidejte se i Vy. Darem podpoříte dlouhodobé aktivity na obranu a rozvoj demokracie v naší zemi. Díky Vám bude možné ještě lépe hlídat politiky, informovat veřejnost, vzdělávat nejmladší generaci a povzbuzovat lidi k zájmu o veřejné dění. Pro více informací navštivte www.milionchvilek.cz. Děkujeme Vám.
"Tož, demokracii už bychom měli. Teď ještě nějaké ty demokraty." (T. G. Masaryk)
Jak pomáháme upevňovat demokracii?

HLÍDÁME DEMOKRATICKÉ HŘIŠTĚ

Denně vyhodnocujeme politické události a sledujeme, zda nedochází k porušování demokratických pravidel. Rychle a srozumitelně zprostředkováváme občanům dění na politickém hřišti i přešlapy politiků. A v případě ohrožení demokracie aktivizujeme veřejnost a vystupujeme na její obranu. 

POSILUJEME SÍŤ AKTIVNÍCH OBČANŮ

Podporujeme a rozšiřujeme celorepublikovou síť aktivních občanů, kteří dokáží bránit principy právního státu a demokracie. A bez kterých zdravá demokracie nemůže dlouhodobě fungovat. Aktivní lidé kontrolují politiky na místní i celostátní úrovni, šíří osvětu ve svém okolí,  přispívají k řešení konkrétních problémů a zvyšují důvěru občanů v demokracii.
 
VZDĚLÁVÁME NEJMLADŠÍ GENERACE

Pro studenty základních i středních škol pořádáme besedy o důležitosti a výhodách demokracie a o možnostech, jak se občansky zapojit. Organizujeme také přednášky a diskuse pro širokou veřejnost o nebezpečí dezinformací a efektivní obraně proti nim.


Pokud chcete přispět vyšší částkou, ozvěte se prosím na klubpratel@milionchvilek.cz a rádi Vám vystavíme darovací smlouvu.

Moc děkujeme za Vaši podporu!

Dekuji tymu Milionu chvilek pro demokracii za jejich cinnost.

Katarina Konecna
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Milion Chvilek, z. s., projekt: Milion chvilek pro demokracii