Marcela Macháčková: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte ženy bez domova

Narozeninová sbírka pro Jako doma

vybíráme od 29.6.2022
4 083 Kč
vybráno 82 % z 5 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ženy bez domova jsou velmi ohroženou a marginalizovanou skupinou, na kterou se často zapomíná. Já na ně zapomínat nechci, proto ke svým 29.narozeninám dělám tuto sbírku, abychom ženy bez domova podpořili - zvažte prosím jednorázový příspěvek nebo trvalý příkaz organizaci Jako doma. Ta dává ženám šanci na důstojné bydlení, a taky zapojení v provozu bistra či komunitní zahrady. 
Víc info najdete na https://jakodoma.org/
Jako doma - Homelike, o.p.s.
Jako doma – Homelike, o.p.s. je nezisková organizace, která se věnuje ženskému bezdomovectví a spolu s ženami bez domova se učí, jak jim pomoci. Našimi prostředky jsou partnerství a participace, empowerment (posílení), vytváření bezpečného prostředí, genderová citlivost a spolupráce lidí s domovem a bez domova.
V listopadu 2017 jsme otevřeli komunitní centrum pro ženy a trans osoby bez domova, kde mohou trávit čas bez větších omezení, společně vaří, zapojují se do chodu centra, pouštějí si filmy. 

Mohou se zde osprchovat, vyprat si, najíst se, dostat oblečení a hygienické potřeby, zároveň zde najdou posilující, terapeutické i relaxační aktivity – jóga, arteterapie, výuka jazyků, divadelní skupina, sebeobrana apod. V neposlední řadě se zde pořádají komunitní aktivity pro širokou veřejnost, kde opět dochází k propojování lidí bez domova i s domovem.

Ženy bez domova se velmi často setkávají s násilím a nesou si neošetřená několikanásobná traumata z dětství i dospělosti, i proto se Jako doma ve svých aktivitách a v celkovém fungování zaměřuje na to, jak ženy posilovat, vytvářet bezpečné prostředí a řešit s nimi problematiku násilí.

Dalším projektem organizace Jako doma je Jídelna Kuchařek bez domova. Tu můžete podpořit zde.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Jako doma - Homelike, o.p.s., projekt: Podpořte ženy bez domova