Tomáš Řehák: Dárcovská výzva pro projekt Pozemky pro Orlovy

Pozemky pro Orlovy

vybíráme od 10.5.2022
46 700 Kč
vybráno 156 % z 30 000 Kč

přispělo

62 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dovolím si Vás všechny poprosit o dárek k dnešním narozeninám - podpořte prosím sbírku Pozemky pro Olovy. Děkuji.

Každá skautská základna má svou jedinečnou, neopakovatelnou atmosféru. Ale Orlovy jsou zcela mimořádné. Můžete se posadit na zápraží, na kterém sedával Svojsík, když hledal cesty k novému průkopnickému směru výchovy mládeže u nás. Můžete přemýšlet o tom, zda támhleten vysoký smrk pamatuje smích mladého Wolkera, když šel do myslivny za panem profesorem, bratrem vůdcem. Gemini je spjato s Orlovy od samého počátku, už čtvrt století. A stejně tak i já. Je to místo, kde jsem zažil chvíle nekonečného štěstí, kde mi mnohokrát tekly po tvářích slzy radosti z toho, co se nám společně podařilo. Teď Orlovy potřebují naši pomoc. Prosím, podpořte je. Děkuji.

Špalek

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Část pozemků v oploceném areálu Orlovské hájenky patří Lesům ČR. Naším cílem je areál Orlov zcelit a prostřednictvím směny a koupě potřebné pozemky pro středisko Humpolec získat.
Orlovy jsou nejskautstějstí ze skautskych základen. V této hájence položil A. B. Svojsík před 111 lety základy Junáka a díky velkému štěstí se jí podařilo počátkem devadesátých let dostat do našich rukou. Bohužel ne celou. Když potřebuješ jít na Orlovech na záchod, musíš projít přes pozemek patřící Lesům ČR. A také samotné sociálky za budovou jídelny nestojí na skautském pozemku, vlastně oficiálně ani neexistují – nejsou zakresleny v katastru.
Chceme tento stav napravit, aby Orlovy opravdu celé patřily Svojsíkovým následovníkům. Část zvládneme vypořádat směnou pozemků, ale zbytek ve výši sto třicet tisíc Kč musíme doplatit. Přidej se darováním svojí částky, která kousek po kousku scelí blízké okolí hájenky v jeden skautský svět.

Po získání pozemků pod přístavbou sociálek za jídelnou bude možné tuto část zaměřit a zlegalizovat.  A jednou tam třeba vybudovat nové podkroví.  Svojsíkovi by se snad také líbilo.



Potvrzení o přijetí daru bude zasláno v druhé polovině ledna 2023. Potvrzení je možné použít pro snížení základu daně z příjmů. 

Ať mohou i nadále dvorní malíři zvěčňovat důležité osobnosti sedící na Špalkově lavičce na zápraží.

Dan

Všechno nejlepší Špalku!

David Černý

Vše dobré!

Kulich

Žij dlouho, zdráv a veselé mysli, Špalku.

Stenli
500 Kč

Všechno nejlepší k narozeninám! Na Orlovech už jsem nebyl dlouho, ale třeba se tam zase někdy podívám.

Petr Glum Šabata
300 Kč

At to dopadne

Oldřich Štěpánek

Pěkné narozky Špalku.

Petr Mikeš
500 Kč

díky a ať se daří!

František Vítek

Pevné zdraví. Radost z toho, co děláš! A aby všeho bylo tak akorát :)

Janka

Všechno nejlepší! :)

Lenka Kopřivová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Pozemky pro Orlovy