Česká spořitelna CSR: Dárcovská výzva pro projekt Ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny v Česku

Podpořme společně dlouhodobé bydlení pro příchozí z Ukrajiny

vybíráme od 25.4.2022
208 000 Kč
vybráno 83 % z 250 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sdružení pro integraci a migraci SIMI, partner České spořitelny, se dlouhodobě podílí na integraci uprchlíků. Je jednou z klíčových neziskovek, která pomáhá běžencům z Ukrajiny. Lidé, jejichž domovy jsou vesměs zničené, potřebují důstojné a dlouhodobé bydlení, které jim umožní vybudovat si v České republice stabilní a co nejvíce soběstačný život. Právě to je cílem platformy "Uprchlíci vítejte." Platforma je součástí celoevropské iniciativy, která poskytuje dlouhodobé ubytování uprchlíkům.

Tuto platformu jsme si v Erste Private Banking vybrali jako projekt, který chceme společně s našimi klienty podpořit. 27. dubna 2022 proto pořádáme benefiční koncert Adama Plachetky a věříme, že společně vybereme dost prostředků pro to, aby platforma "Uprchlíci vítejte" mohla pomoci v co nejkratší době co největšímu počtu uprchlíků.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat. 

Události na Ukrajině, které ovlivnily životy milionů lidí i světovou ekonomiku, vzbudily v České republice obrovskou vlnu solidarity. Česká
spořitelna se do podpory Ukrajiny zapojila nejen finančně, ale ve spolupráci s Nadací ČS, Buřinko, dalšími partnery a hlavě se Sdružením pro integraci a migraci vytvořila program chráněného bydlení - tzv. bydlení na půl cesty s kapacitou až sto osob. Tento typ ubytování nabízí dočasné bydlení se sociální podporou. Rodinám - nejčastěji maminkám s dětmi -  nabízí sociálně integrační služby, tedy podporu v hledání zaměstnání, výuku češtiny, vzdělávání pro jejich děti i pro ně samé a v neposlední řadě pomáhá lidem najít vhodné dlouhodobé ubytování.
A právě k podpoře dlouhodobého ubytování jsme si vybrali platformu Uprchlíci vítejte.

Sdružení pro integraci a migraci, o.p.s.
Lidé prchající z Ruskem napadené Ukrajiny přichází i do Česka a potřebují najít, kam složit hlavu. Iniciativa Uprchlíci vítejte zprostředkovává nabídku bezplatného ubytování od Čechů a Češek, kteří jsou připraveni pomoci.
V průběhu posledních dní nabídly na webu www.uprchlici-vitejte.cz lidem z Ukrajiny ubytování stovky Čechů a Češek. Očekáváme však, že poptávka ze strany prchajících může být brzy ještě mnohem vyšší. 

Soustředíme se na zajištění dlouhodobějšího ubytování, a to jak v podobě spolubydlení, tak i samostatných bytů, které využijí především vysídlené matky s dětmi.

Potřebujeme najít průnik mezi těmi, kdo mohou bydlení poskytnout a těmi, kdo ho potřebují. Následně se s oběma stranami sejdeme s cílem předejít možným nedorozuměním a zajistit, že (spolu)bydlení bude bezproblémové a přínosné pro všechny

To spolu s administrací a komunikačními aktivitami vyžaduje mnoho lidské práce a přináší náklady, které s vaší pomoci zvládneme pokrýt.

Děkujeme, že pomáháte uprchlíkům z Ukrajiny najít střechu nad hlavou!

Přeji hezké ubytování v ČR, PeteR

Viera Ralbovská
5 000 Kč

Pomoc potřebným a svobodným lidem Ukrajiny!

Petr Koutný
10 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Sdružení pro integraci a migraci, o.p.s., projekt: Ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny v Česku