Judith Krulišová: Dárcovská výzva pro projekt Stojíme za Ukrajinou

Koleje pro uprchlíky Užhorod

vybíráme od 16.4.2022
136 054 Kč
vybráno 54 % z 250 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Západoukrajinské město Užhorod se stalo jakousi přestupní stanicí pro uprchlíky z východní Ukrajiny. Dříve koleje pro studenty dnes poskytují ubytování pro lidi, kteří kvůli válce museli opustit své domovy. Pomozte nám zlepšit jejich životní podmínky.
Na začátku války jsme se sestrou odjely do Užhorodu, odkud jsme z kolejí pro uprchlíky koordinovaly a organizovaly humanitární pomoc. Pro všechny, kteří se po dlouhé cestě evakuačními vlaky na koleji ubytovali jsme zajišťovaly základní hygienické potřeby a jídlo, ale podařilo se nám nakoupit i pračky, aby si mohli vyprat často jedinou sadu oblečení, v němž opustili kryt. Válka bohužel nekončí a trvanlivé jídlo, jehož nákup je na Ukrajině limitován, je stále potřeba, stejně jako dovybavení a drobné opravy budov, které na tak velký a intenzivní nápor lidí nebyly stavěné.
Nadační fond BigMat CZ
Členům družstva BigMat CZ není lhostejný život a osudy těch, kteří se ocitli se v této tíživé situaci. Strašlivá situace na Ukrajině si vyžaduje pomoc všech. Pomozte s naším Nadačním fondem BigMat, prostředky použijeme na pomoc konkrétním rodinám, které dopravíme do bezpečí a pomůžeme jim s integrací zpět do normálního života.
Členům družstva BigMat CZ není lhostejný život a osudy těch, kteří se ocitli v této tíživé situaci. 
Strašlivá situace na Ukrajině si vyžaduje pomoc všech. Pomozte společně s Nadačním fondem BigMat! 
Prostředky použijeme na pomoc konkrétním rodinám, které dopravíme do bezpečí 
a pomůžeme jim s integrací zpět do normálního života.
První cestu z Ubľa do Litoměřic máme úspěšně za sebou a jsme moc rádi, že je o jednu rodinu v bezpečí více. 
Naše další cesta směřovala do Užhorodu. Vypravili jsme celkem šest tranzitů plných charitativních balíčků (pití, trvanlivé potraviny, dětské pleny, spacáky, přikrývky aj.) a přepravili další rodiny do bezpečí ČR.

Děkujeme Vám, že se s námi aktivně podílíte na pomoci ukrajinským rodinám! 

Holky, respekt za to, co děláte!

Vladka Zelena

Jsme dobrovolníci z hranic, překladatelku a dobrovolnici Judith známe skrze její práci s uprchlíky a je pro nás záruka důvěryhodnosti a přímé pomoci potřebným nejen v Užhorodě.
Přispíváme 100 000 Kč z našich vybraných peněz na rekonstrukci ukrajinské koleje, která tak může pomáhat a poskytnout útočiště stovkám uprchlíků v rámci Ukrajiny.

Pomoc Ukrajině ČR – Ubľa 💙 💛
100 000 Kč

<3

Štěpánka Sigmundová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond BigMat CZ, projekt: Stojíme za Ukrajinou