Pavlina Sigmundova: Dárcovská výzva pro projekt Stojíme za Ukrajinou

Chceme pomáhat lidem, kteří bojují i za naši svobodu...Sláva Ukrajině!

vybíráme od 11.4.2022
27 098 Kč
vybráno 1 % z 2 000 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vyhlašujeme finanční sbírku na nákup specifického materiálu pro ukrajinské dobrovolníky a domobranu, např. taktického obutí, dalekohledy s termovizí, věci potřebné k přežití (spacáky, karimatky, plynové bomby, powerbanky aj.) a zejména nezbytný zdravotnický materiál pro české paramediky, kteří pomáhají mimo jiné i v bojových zónách ve vnitrozemí Ukrajiny.
Jen několik set kilometrů od nás zuří válka. Vladimír Putin rozpoutal konflikt, jaký jsme v Evropě od druhé světové války neviděli. Statisíce lidí musely opustit své domovy, které ostřelují ruské rakety. A nám to není jedno, chceme pomoct. Proto se my — parta dobrovolníků — snažíme pomáhat dalším dobrovolníkům, kteří ve válečných podmínkách nasazují životy. Můžeme jim usnadnit práci lepší obuví nebo třeba teplými spacáky pro nocování v polních podmínkách. Jsou však potřeba další věci, které nejsme schopni vybrat v materiálních sbírkách. Jde o pomoc paramedikům. Zraněných totiž přibývá a zdravotnického materiálu a pomůcek je nedostatek. Proto vás prosíme o finanční pomoc, abychom mohli pomoci i touto cestou. Vybrané peníze rovněž využijeme na náklady spojené s dopravou pomoci přímo na Ukrajinu. Konkrétním lidem.

Není nám to jedno. Díky, že pomáháte.


Vaše pomoc, kterou se nám podařilo sesbírat, už je na místech, kde pomáhá.
Hlavně mezi dětmi, starými lidmi a nemohoucími. S velkým úsilím se nám  podařilo dostat do oblasti kolem stále ostřelovaného Kyjeva, kde skupina dobrovolníků pomáhá lidem, kteří nemohli nebo nechtěli utéct před válečnými hrůzami. 
Potraviny se dostaly k  dětem z Dětského domova v Kyjevě, v sirotčinci v Užhorodě a také ke stařečkům z hospice ve Lvově. Část vaší pomoci šla i do téměř obklíčeného Charkova a byla rozdělena
mezi děti z dětského domova a rodiny, které ztratily střechu nad hlavou a našly dočasné útočiště v metru.
Mockrát vám všem ještě jednou děkujeme za velkou pomoc! 
Udělali jste spoustě lidem radost i v tak těžkých dnech.

Založení výzvy

Nadační fond BigMat CZ
Členům družstva BigMat CZ není lhostejný život a osudy těch, kteří se ocitli se v této tíživé situaci. Strašlivá situace na Ukrajině si vyžaduje pomoc všech. Pomozte s naším Nadačním fondem BigMat, prostředky použijeme na pomoc konkrétním rodinám, které dopravíme do bezpečí a pomůžeme jim s integrací zpět do normálního života.
Členům družstva BigMat CZ není lhostejný život a osudy těch, kteří se ocitli v této tíživé situaci. 
Strašlivá situace na Ukrajině si vyžaduje pomoc všech. Pomozte společně s Nadačním fondem BigMat! 
Prostředky použijeme na pomoc konkrétním rodinám, které dopravíme do bezpečí 
a pomůžeme jim s integrací zpět do normálního života.
První cestu z Ubľa do Litoměřic máme úspěšně za sebou a jsme moc rádi, že je o jednu rodinu v bezpečí více. 
Naše další cesta směřovala do Užhorodu. Vypravili jsme celkem šest tranzitů plných charitativních balíčků (pití, trvanlivé potraviny, dětské pleny, spacáky, přikrývky aj.) a přepravili další rodiny do bezpečí ČR.

Děkujeme Vám, že se s námi aktivně podílíte na pomoci ukrajinským rodinám! 

Díky 🙏

Natalie Minajevová

test

Dárce
1 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond BigMat CZ, projekt: Stojíme za Ukrajinou