Kateřina Valdaufová: Dárcovská výzva pro projekt Terapie pro Lenku

360 km pro Lenku v říši divů

vybíráme od 5.4.2022
45 360 Kč
vybráno 91 % z 50 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
12 + 3 kamarádky a mámy, jeden naprosto amatérský běžecký tým s názvem „Map my RUM“ v kvěnu zas poběží Vltava Run, 360 km dlouhý štafetový závod podél řeky Vltavy. A poběžíme pro Lenku v říši divů, krásnou kudrnatou jedenáctiletou autistickou holčičku ze Žižkova. Vaše palce nahoru bychom rády vyměnily za jakýkoliv příspěvek na každodenní terapie, které usnadňují propojení Lenčina světa se světem nás ostatních a bez kterých se Léňa dnes už neobejde.

Náklady na ně jsou velké a ač se Lenky rodiče velmi snaží, občas jim prostě dochází dech. A tak bychom rády získaly prostředky, které by pokryly Lenky terapie na pár měsíců. Pomůžete nám s tím?
Běháme už pár let a jednoho dne jsme si řekly, že by bylo fajn dát si běžecký cíl. A protože není třeba klást si malé cíle, volba padla rovnou na Vltava Run. Všechny jsme se shodly, že začít s atletikou před 40 je opravdu skvělý nápad, sehnaly jsem si zkušeného trenéra a začaly pravidelně makat. Teď, skoro po dvou letech, za sebou máme ranec společných tréninků, tisíce zpráv na WhastAppu, sdílené výzvy v běhací aplikaci a Vltavu poběžíme letos už podruhé! A že zas poběžíme pro dobrou věc, to je jasná zpráva :-).

Lenka se narodila jako zdravé dítě, ale po druhých narozeninách se začala stahovat do jiného světa, jako by jí naše planeta přestala bavit. Rodiče s ní běhali po doktorech až to jednomu konečně došlo. Neslyší, protože nechce slyšet. Nemluví, protože nechce mluvit. Nejí, protože pro to nevidí důvod. Podtrženo sečteno, byla z toho diagnóza autismus 2. stupně s mentální retardací. Léňa dávala mámě, tátovi i mladšímu bráchovi Matýskovi pěkně zabrat. Po letech terapií ale našli cestu – rodiče a Máťa se zapojují do Lenčina světa a ona se na oplátku zapojuje do toho našeho. A protože Lenka miluje muziku a pořád recituje a zpívá (úplně nejraději mezi 3. a 4. hodinou ranní), je to prostě Lenka v říši divů :-), zakletá princezna, která potřebuje péči 24 hodin denně.
 
Byl to právě Lenky táta, který v roce 2017 jako velice amatérský běžec s neuvěřitelnou vůlí Vltava Run absolvoval, a díky kterému jsme uvěřily, že to taky dáme! Navíc nás přivedl k trenérovi, který si k údivu nás všech nezaťukal na čelo, vzal nás za své a skvěle nás táhne. My bychom zas rády pomohly jeho Lence a tak se tenhle kruh uzavírá. Rády bychom Léni rodině ubraly trochu starostí o finance. S jakoukoliv vaší maličkatou, malou nebo větší pomocí, bychom chtěly přispět na Lenky každodenní terapie.
 
Pokud se rozhodnete přispět, můžete tak učinit zde, prostřednictvím naší dárcovské výzvy anebo přímo na transparentní účet Lenka v říši divů z. s. (č. ú: 2401716324/2010).
 
Lenku v říši divů můžete sledovat na Facebooku i Instagramu a více o ní se dozvíte i na její webové stránce. A pokud by Vás zajímalo, trochu víc o tom jak se letos mordujeme s běžeckou výzvou v podobě Vltava Runu, běžecký tým Map My Rum můžete sledovat tamtéž, na Facebooku nebo Instagramu.
 
Vám všem, kteří do toho s námi půjdete nesmírně děkujeme. A pokud byste se třeba chtěli na cokoliv zeptat, jsem tu rády pro vás...a rozumíme prakticky všemu, je nás totiž 15 žen! :-))).

 
Kačka Valdaufová, Kačka Pecová, Kája Smíšková, Kačka Kozlová, Péťa Koudelková, Míša Kuželová, Péťa Fišerová, Andrea Mlezivová, Andrea Bendová, Tereza Gallistlová, Martina Konarovská, Monika Švejdová, Monika Mráček, Lucka Balaštíková a Lucka Mareth.
Lenka v říši divů z.s.
Lenka je krásná kudrnatá autistická holčička ze Žižkova, která potřebuje 14 hodin speciálních terapií týdně. Za rok jsou to opravdu nemalé náklady a ač se Lenky rodiče velmi snaží, občas jim prostě dochází dech. Tento projekt umožňuje podpořit Lenku jednorázovým příspěvkem na její každodenní terapie.
Lenka se narodila jako zdravé dítě, ale po druhých narozeninách se začala stahovat do jiného světa, jako by jí tahle planeta přestala bavit. Rodiče s ní běhali po doktorech až to jednomu konečně došlo. Neslyší, protože nechce slyšet. Nemluví, protože nechce mluvit. Nejí, protože pro to nevidí důvod. Podtrženo sečteno, byla z toho diagnóza autismus 2. stupně s mentální retardací. Léňa dávala rodičům i mladšímu bráchovi Matýskovi pěkně zabrat. Po letech terapií ale našli cestu – zapojují se do Lenčina světa a ona se na oplátku zapojuje do toho našeho. A protože Lenka miluje muziku a pořád recituje a zpívá (úplně nejraději mezi 3. a 4. hodinou ranní), je to prostě Lenka v říši divů, zakletá princezna.

Lenka potřebuje péči 24 hodin denně a neobejde se bez každodenních speciálních terapií. Jednoduše řečeno, právě ony jí pomáhají najít cestu do našeho světa.

V současné době Lenka každý týden potřebuje 6 hodin terapie ABA (aplikace behaviorální analýzy), při které se učí nové dovednosti, zlepšuje komunikaci, učí se sebeobsluze, sociální interakci a také cvičí svojí fyzickou kondici. A k tomu navíc dalších 8 hodin nácviku sociálních dovedností s asistentkou.

Asi by vám sem o sobě ráda napsala sama, ale zatím to bohužel nedokáže. S vaší pomocí, to ale jednou určitě zvládne! :-) 

Leni, drž nám palce a těšíme se na tebe v cíli! 💙

Petra Koudelková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Lenka v říši divů z.s., projekt: Terapie pro Lenku