Zdeněk Hercik: Dárcovská výzva pro projekt Podpora krizového centra pro děti - Dům Přemysla Pittra

Na Měsíc pro děti z Domu Přemysla Pittra (2022)

vybíráme od 6.3.2022
8 550 Kč
vybráno 2 % z 384 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děti jsou naší budoucností a má smysl jim pomáhat a podporovat je. Některé děti bez naší pomoci budou mít svoji budoucnost velice složitou.
Proto jsem se rozhodl svoji pohybouvou aktivitu spojit s podporou Domu Přemysla Pittra, který poskytuje pomoc dětem, které se ocitly ve velice složité situaci.
Vede mě k tomu několik jednoduchých důvodů:
  • pohybem zejména na koloběžce se snažím udržovat svou tělesnou a duševní kondici
  • vše co v životě dělám dělám pro děti
  • pomáhat je normální
  • Dům Přemysla Pittra je jedním z nejdokonalejších zařízení svého typu v naší republice
  • akci věnuji památce zemřelé Pavlíny, jejímuž srdci byl Dům P. Pittra blízký
  • nikdo nemůže pomáhat každému, každý ale může pomoci někomu - zejména těm, kteří nejsou na mediálním výsluní
  • důležitá je pravidelná podpora, proto vypisuji výzvu potřetí
  • příspěvky této výzvy v předchozích letech byly použity na dofinancování víceúčelové sportovní plochy
Stejně jako v předešlých dvou letech to i letos zkouším na koloběžce na Měsíc. Za každý km, který letos na koloběžce ujedu pošlu 1 Kč do této výzvy. Je tedy zřejmé, že sám se na ten Měsíc nedostanu. Výzva je otevřená lidem, kterým není budoucnost našich dětí lhostejná. Dům Přemysla Pittra je totiž plný neuvěřitelných příběhů dětí, jejichž životní vývoj zde získal optimističtější směr.

Přidat se můžete jednotlivou sportovní aktivitou, či pravidelnými pohybem. Podmínky účasti nejsou nikterak svázány, pomůže každá koruna.

Dva roky, kdy jsem byl kolegou sociálních pracovníků z Domu Přemysla Pittra jsou pro mě zárukou, že děti jsou zde opravdu v těch nejlepších rukou. Financování je opravdu velice složité, protože role státu v této sociální oblasti je opravdu nedostatečná. Přesto se v loňské roce podařila revitalizace bývalého brouzdaliště do podoby sportovního plácku s mlhovištěm pro letní osvěžení.

Pro příležitostné novinky a komunikaci lze využít FB stránky této výzvy zde.

Dům tří přání
Nová krizová služba v Domě Přemysla Pittra pomáhá dětem ve věku 12–18 let překonat náročnou životní situaci. Naším cílem je nabídnout útočiště ohroženému dítěti a současně poskytovat odbornou pomoc celé rodině tak, aby byla v co největší míře schopná vyřešit svoji situaci a dítě se mohlo vrátit zpět domů. Odborná pomoc je dětem nabízena po celou dobu trvání krize až ke stabilizaci psychického a emočního stavu dítěte. Pobytová služba je vhodná i pro děti a dospívající po hospitalizaci na psychiatrii, pokud nejsou ještě plně připravené na návrat do domácího prostředí. Službu zajišťujeme nepřetržitě 24 hodin denně po dobu maximálně na 4 týdnů. Unikátnost centra spočívá v provázané profesionální podpoře dítěte a rodiny, po skončení pobytu nabízíme rodinám další navazující služby a podporu v rámci organizace i mimo ni.

Ke koloběžce trochu běhání (Lesní běh, Velká Kunratická) a na konci měsíce 8 tis. km. Další tisícovka je spíš nereálná, ale třeba se výjimečně vyhecuji k nějaké výzvě. ;-)

Zdeněk Hercik
1 000 Kč

Změna zaměstnání sice zpomalila přibývající kilometry a trochu napnula rodinný cash flow, ale již jsem zase zpět na cestě. Ke koloběžce přibylo 100 km při rodinném čundru a 70 na řece Sázavě a tak v 2. polovině října přichází další milník na letošní cestě na Měsíc - 7000 km.

Zdeněk Hercik
2 000 Kč

Červnových 1000 znamená = 5000 km na koloběžce v letošním roce. Snad se i druhé pololetí vydaří stejným způsobem a ještě se někdo přidá. Dům Přemysla Pittra potřebuje i po své červencové funkční proměně podporu veřejnosti.

Zdeněk Hercik
1 000 Kč

Květnových 1200 km zkrátilo dubnovou COVID ztrátu a dnes se završí letošních 4 tis. km. Zatím bez dalšího parťáka na cestě na Měsíc.

Zdeněk Hercik
1 000 Kč

S dubnovou nemocí další 1000 s mírným zpožděním v polovině května.

Zdeněk Hercik
1 000 Kč

Březen (900 na koloběžce + 100 na běžkách) = 1000 Kč

Zdeněk Hercik
1 000 Kč

Leden + únor - první tisícovka km odkrojena.

Zdeněk Hercik
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům tří přání, projekt: Podpora krizového centra pro děti - Dům Přemysla Pittra