Vít Pejšek: Dárcovská výzva pro projekt SOS Ukrajina

SOS Ukrajina

vybíráme od 1.3.2022
49 600 Kč
vybráno 248 % z 20 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pokud máš zájem podpořit Člověk v tísni - SOS Ukrajina, můj odkaz ti nabízí jednoduchou příležitost, jak to udělat. Pokud nemáš zájem, protože jsi už např. nějaké věci, léky proti bolesti nebo peníze trpícím civilistům poslal, anebo prostě nechceš, tak nic. Úplně pomůže, když klikneš výzvu na Facebook, který nevedu, i to je pomoc.  Na začátku jsem výzvu adresoval několika příbuzným a přátelům z telefonního seznamu, a proto byla založena na tom, že není třeba nic vysvětlovat. Pro velký zájem je výzva přeposílána i dál a  tak dodávám, že darujme.cz je webový portál, přes který člověk může zprostředkovat poskytnutí daru na účet charitativní organizace, kterou si vybere jako autor výzvy.  Přesně to jsem udělal a  vybral si Člověk v  tísni. 
Dary jsou směřovány organizaci Člověk v tísni na projekt, který pomáhá obětem konfliktu od roku  2014. 

Hranice 50000 Kč pro Člověk v tisni přes jeden odkaz překonána👍

Hranice 50000 Kč darovaných organizaci Člověk v tísni na projekt SOS Ukrajina jen přes tento odkaz na darujme.cz je na dosah :-)

Množství finančních prostředků vybraných pro Člověk v tísni - SOS Ukrajina přes tuto výzvu se blíží dvojnásobku plánované částky. Je samozřejmě nepodstatné, jestli svůj dar pošlete přímo nebo přes tento odkaz, ale dosažení dvojnásobku společnými silami by potěšilo :-)

Nakonec jsme první den zakončili na 150% s  30000 Kč . Dík za spolupráci. 

Ještě dnes první den je cíl dosažen. To znamená, že Člověk v tísni má příspěvek jistý. Kdo se nestihl připojit, nic se neděje. Pokračujeme ještě 30 dní . 

První den po zveřejnění výzvy se dotýkáme hranice 20000 Kč. Kdybych nepodcenil dobrou vůli dárců, měl jsem nastavit hranici o hodně výš :-)

Zároveň děkuji všem a bylo jich hodně, kteří s omluvou napsali, že nic nepošlou, protože efektivně pomáhají jinde. I taková zpráva udělá radost.

Založení výzvy

People in Need - Člověk v tísni
Děkujeme, že chcete pomáhat s námi! Váš dar použijeme na pomoc obětem války na Ukrajině. Člověk v tísni od začátku invaze na Ukrajinu poskytl pomoc více než 1 milionu lidí. Vypravili jsme 17 humanitárních vlaků a více než 60 kamionů s jídlem, hygienickými potřebami nebo matracemi a balenou vodou, a to i do zničené Buči, Irpině nebo Chersonu, které opustila ruská vojska. Naše týmy se do oblastí dostaly jako jedny z prvních. Tam, kde fyzicky nejsme, finančně podporujeme místní neziskové organizace. Opravujeme v zemi obytné domy nebo školy, ale i vodovodní systémy, pomáháme na východě i západě Ukrajiny, ale také v České republice. Působíme v kolektivních centrech pro uprchlíky, doučujeme ukrajinské děti češtinu, provozujeme helplinku pro ukrajinské uprchlíky. Vyzýváme proto všechny, kterým také není lhostejný vývoj Ukrajiny a chtějí pomoci, aby přispěli.
V srpnu 2014 jsme začali pomáhat lidem uprostřed bojů na Ukrajině a vyhlásili proto sbírku SOS Ukrajina. Vleklý ozbrojený konflikt na východě země způsoboval dlouhotrvající humanitární krizi, zejména v Doněcku a Luhansku jsme dlouhodobě pomáhali 200 000 lidí – poskytováním finanční pomoci na nákup základních životních potřeb, hygienických balíčků nebo potravinových balíčků s moukou, olejem, solí a cukrem. Opravami poničených domů a zdrojů pitné vody. Nabízíme i psychosociální pomoc. Momentálně se zaměřujeme na humanitární pomoc obětem konfliktu a opravy poničených měst.


Děkujeme, že pomáháte s námi! Více na www.clovekvtisni.cz

Děkujeme, že pomáháte.

Petr Větrovský
2 000 Kč

Modlímen se za Ukrajinu a bless all, kdo pomáhá.

Jitka Vítová

Peace for Ukraine

Katerina Dadakova
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: SOS Ukrajina