HOBRA - Školník s.r.o.: Dárcovská výzva pro projekt Broumovsko pro Ukrajinu

Hobra pro Ukrajinu!

vybíráme od 1.3.2022
80 200 Kč
vybráno 100 % z 80 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Milí Hobráci, kolegyně a kolegové,
 
jak víte, dlouhodobě přispíváme na dobročinné účely. Situace na Ukrajině je ale něco tak bezprecedentního, že bychom tentokrát chtěli dát příležitost i Vám, našim kolegům, podílet se na pomoci. Vyjádřeme společně solidaritu Ukrajině. 
Vyhlašujeme zaměstnaneckou finanční sbírku na pomoc Ukrajině. Velmi Vás prosíme, přispějte jakoukoliv částkou. My se za Hobru zavazujeme, že výslednou vybranou částku do 300 tis. Kč následně jako firma zdvojnásobíme! Prostředky budou zaslány proporcionálně prostřednictvím sbírky vyhlášené Agenturou pro rozvoj Broumovska na konto Člověk v tísni pro pomoc Ukrajině a především na podporu pomoci Ukrajinským uprchlíkům přímo zde na Broumovsku. O transparentním rozdělení peněz Vás budeme informovat. Vážíme si Vaší pomoci. Děkujeme.
 
Hobra pro Ukrajinu!
 

Za vedení, 
Jan a Vojtěch Školníkovi
Agentura pro rozvoj Broumovska, z.ú.
Nedaleko od Česka vypukl válečný konflikt, který se dotýká každého z nás. Situace na Ukrajině není lhostejná ani nám na Broumovsku, a proto se společně s dalšími organizacemi z regionu zapojujeme do pomoci lidem z Ukrajiny. Připojit se můžete i vy – možností je více:
1. Dárcovská sbírka a materiální pomoc 
Agentura pro rozvoj Broumovska začala aktivně organizovat pomoc lidem vyhnaným z Ukrajiny. Zajistili jsme první ubytování ve spolupracujících hotelových provozech a mapujeme další kapacity v regionu Broumovsko. Hlásí se lidé se svými domy, byty, chalupami a aktivně nabízí pomoc. Hlásí se místní dobrovolníci. Pomáhat má celá země i tam, kde situace není v mnohém jednoduchá.
Vybrané finanční prostředky budou využívány na potřeby lidí, kteří na Broumovsko dorazí, pokud by tyto potřeby přesáhly, předáme je organizaci ČLOVĚK V TÍSNI pro humanitární pomoc přímo na Ukrajině. 

2. Materiální pomoc
Vaše pomoc je vítána i v případě, chcete-li přispět materiálně. Jakoukoliv materiální pomoc můžete nabídnout na emailu ukrajina@broumovsko.cz nebo je odnést na sběrné místo, které zřídilo město Broumov. Aktuální potřeby budeme průběžně zveřejňovat. 

2. Ubytování a dobrovolnictví 
Pokud máte kapacitu a možnost na Broumovsku někoho přijmout a ubytovat, dejte nám prosím vědět na e-mail ukrajina@broumovsko.cz. Pokusíme se pomoc koordinovat, aby se všem dostalo potřebné. Chcete-li se jako dobrovolníci zapojit a pomoci, pište také na e-mail výše, obrátíme se na Vás v případě potřeby (dejte vědět čím a jak můžete pomoci: čas, řemeslo, odbornost, tlumočení, doprava apod.). Jsem zapojeni do národních sítí pomoci. 

3. Benefiční koncert 
V pátek 4. března 2022 od 18:00 se v broumovském klášteře, v sále Dřevník, uskuteční benefiční koncert „Broumovsko pro Ukrajinu“, na kterém vystoupí harfenistka rezidenční umělkyně festivalu Za poklady Broumovska Kateřina Englichová a violistka Věra Binarová. Součástí koncertu bude také vystoupení dětí z broumovské ZUŠ. 
Vstupenky je možné zakoupit na smsticket.cz ZDE nebo přímo na místě. Doporučené dobrovolné vstupné na koncert je minimálně 300 Kč, výše příspěvku je libovolná. Výtěžek z benefičního koncertu využijeme v souladu se sbírkou výše na humanitární pomoc lidem prchajícím z válkou zasažené Ukrajiny.  

Koncert bude také možné sledovat online na facebookových profilech Agentury pro rozvoj Broumovska, broumovského kláštera, festivalu Za poklady Broumovska a Broumov 2028 nebo na YouTube profilu broumovského kláštera. Koncert je možné podpořit libovolným příspěvkem v této finanční sbírce na Darujme.cz.  

Koncert pořádá Agentura pro rozvoj Broumovska ve spolupráci se společností Za poklady Broumovska, Vzdělávacím a kulturním centrem Broumov, ZUŠ Broumov a dalšími, které postupně oslovujeme.


Děkujeme za Vaši pomoc! 
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Agentura pro rozvoj Broumovska, z.ú., projekt: Broumovsko pro Ukrajinu